Motorola podria voler crear la seva pròpia plataforma per a smartphones

Compartir

El fabricant nord-americà jugaria, així, al mateix joc que practica Samsung amb Android i Bada, fet que li permetria diferenciar-se dels altres constructors mentre manté una plataforma popular.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Un cop Android ha permès la reactivació de la pionera nord-americana de la telefonia mòbil, Motorola, aquesta pot ser que planegi deixar-lo una mica de banda -malgrat que no del tot- per a crear la seva pròpia plataforma per a smartphones, segons publica InformationWeek.

El rotatiu cita a una font no identificada, que afirma que el fabricant nord-americà ha “captat” a professionals d’Apple i d’Adobe per a crear el seu propi sistema operatiu orientat a la Web. La companyia ni afirma ni desmenteix, però el que si ha deixat clar és que no es desfarà d’Android (que, a més, està de moda), pel que podem deduir que ambdues plataformes conviurien en l’hipotètic cas que s’acabi confirmant l’aventura en solitari de la multinacional.

De ser així, Motorola podria buscar la mateixa fi que Samsung, el tenir una plataforma que la diferencii per tal de “lligar” els usuaris als seus productes. Si es comparteix la mateixa plataforma, com en el cas d’Android avui i de Symbian ahir, a un consumidor no li resulta gaire difícil saltar d’un fabricant a un altre, i costa fidelitzar-lo. En canvi, si el mateix usuari adquireix un smartphone amb una plataforma que només pot trobar en un únic fabricant, serà sense cap mena de dubte molt més procliu a repetir telèfon de la mateixa marca en una futura compra.

El fet de no haver de dependre exclusivament de Google també podria ser un bon motiu per donar aquest pas, malgrat que Android és codi obert i sempre se’n pot crear una versió pròpia sense cap relació amb el gegant de les cerques.

Res més es pot dir de moment, ni dates, ni en què estarà basat el nou sistema, ni tan sols si és un projecte real o si veurà finalment la llum, perquè hi ha la possibilitat de que sigui un globus sonda llançat per la mateixa Motorola per tal de calibrar la reacció del públic.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina