Motorola torna a l’arena amb el Moto X

Compartir

El primer terminal de l’era Google serà altament personalitzable i mostrarà l’últim del sistema pur de la companyia del cercador, un stock Android amb funcions avançades de control per veu.

El nou Motorola Moto X

El nou Motorola Moto X

Després d’una prolongada absència del mercat pel que fa a novetats, la històrica Motorola -la seva divisió de fabricació de mòbils, ara en mans de Google- torna a acaparar les portades amb un nou terminal, el Moto X, del qual al llarg d’aquestes darreres setmanes se n’han anat filtrant diversos rumors.

Aquesta rumorologia ha estat bona per a la filial de Google, ja que li ha proporcionat ser el centre d’atenció dels mitjans de comunicació especialitzats i que tots, d’una o altra manera, hagin parlat sobre el Moto X.

El telèfon es llegeix en tres claus: alta personalització, stock Android amb l’últim de Google, i molt dirigit al mercat nord-americà. Això últim es pot veure en la presentació que la companyia ha fet del terminal a través del seu blog oficial: “cada Moto X venut als Estats Units ha sigut acoblament aquí mateix, en els USA”.

Amb això, Motorola busca seduir el comprador nord-americà sensible a aquests temes i que ha llegit sobre les polèmiques d’Apple respecte a la fabricació dels seus terminals a la Xina, tant les de tipus laboral com les que es refereixen a les diverses organitzacions que demanen a la companyia de Cupertino que fabriqui més en el seu propi país i menys a l’estranger.

És, en definitiva, apel·lar al sentimentalisme d’un consumidor que generalment -i en cada país, no només als Estats Units- prefereix gastar els seus diners en el que fabriquen els seus veïns que no pas en el que es produeix en terres llunyanes.

Passant al terminal en si, la seva configuració de maquinari inclou pantalla AMOLED de 4,7” i resolució 720×1280, 2 GB. de RAM amb 16 o 32 GB. d’emmagatzemament intern sense possibilitat d’ampliació per mitjà de tarja externa (com una microSD, per exemple), connectivitat per Bluetooth 4.0 i NFC, GPS i GLONASS.

La CPU és una Qualcomm SnapDragon Krait de doble nucli a 1,7 GHz. No deixa de ser curiós que el nou terminal flagship de Motorola no munti una CPU de quàdruple nucli o, fins i tot, un octocore. Com a GPU, tenim una Adreno 320.

El control per veu és una de les estrelles del terminal. Altres terminals l’incorporen, començant per l’iPhone amb el seu ja famós Siri, o l’últim Galaxy S IV de Samsung, però en aquest nou model de Motorola es fa especial insistència en ell. La funcionalitat està sempre ‘a l’aguait’ esperant una ordre. Aquí fem notar que amb tan sols desactivar-la, es perd aquesta flexibilitat però es guanya en autonomia de bateria.

Precisament, la bateria, un dels temes ‘candents’ per a qualsevol usuari que estigui buscant un mòbil nou, dura tota una jornada de treball, segons afirmen des del post del blog oficial de Motorola en el qual anuncien el Moto X. Aquesta és d’Ió-Liti de 2200 mAh.

La Pièce de résistance de cara a l’usuari final és la possibilitat de personalització per mitjà de carcasses de diferents colors que es poden triar a l’hora d’adquirir el terminal. No només es tracta del color de les carcasses, si no també del color d’elements com el cèrcol que rodeja l’objectiu de la càmera de fotos posterior i, fins i tot, del gravat de la part del darrere.

Finalment, comentar que el Moto X començarà a ser venut als Estats Units, Canadà i Amèrica Llatina a partir d’este agost i setembre. És probable que més endavant el puguem trobar també a la botiga online Google Play per a vendes internacionals, perquè no el podrem trobar en les botigues de molts països ni a través de les seves corresponents operadores en llocs com l’Estat Espanyol, mercats dels quals el fabricant nord-americà es va retirar en reestructurar-se després de la seva adquisició per part de Google.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: