Mozilla abandona definitivament Thunderbird

Compartir

Després de les anades i tornades dels darrers anys, la Fundació Mozilla es torna a allunyar del client de correu que pretenia competir amb Outlook.

Primer, en el 2008, va anunciar que separava la unitat dedicada al desenvolupament de Thunderbird sota una nova franquícia, Mozilla Messaging. En el 2011 va tornar a absorbir la seva spin-off i a integrar Thunderbird en el seu catàleg d’aplicacions juntament amb el navegador, però el seu “èxit” va continuar sent el mateix. I ara, en el 2012, torna al principi separant novament el client de correu.

La Fundació va enviar un missatge intern avisant que deixarà de desenvolupar el seu client de correu. Aquest missatge deia “la innovació continuada en Thunderbird no és el millor ús dels recursos donades les nostres ambicioses fites organitzacionals” i, naturalment, es va desfermar el pànic.

No van trigar a començar les queixes, i Mozilla ha hagut de sortir a la palestra a través del seu blog per defensar-se i explicar què passarà a partir d’ara: “Mozilla entregarà actualitzacions de seguretat a través d’un procés de suport estès. També mantindrem mecanismes per a què la comunitat de Thunderbird s’organitzi per al desenvolupament futur”, va declarar Mitchell Baker, President de la Fundació Mozilla.

Així doncs, la Fundació continuarà donant suport tècnic i actualitzacions de seguretat a un programa el desenvolupament del qual recaurà en mans de la comunitat. D’una altra comunitat emmarcada fora de Mozilla.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: