Mozilla s’alia amb Telefónica i Geeksphone per acostar els desenvolupadors a la seva plataforma mòbil

Compartir

Les tres companyies presenten dos terminals exclusius per a desenvolupadors, amb prestacions de maquinari modestes en la línia del segment de mercat que vol ocupar Firefox OS.

Mozilla ha materialitzat per fi la seva iniciativa per a crear una nova plataforma de programari per a smartphones basada en la mateixa tecnologia que el seu navegador web Firefox, i que ha desenvolupat des de fa uns dos anys, quan va començar amb el projecte Boot2Gecko.

El següent pas en aquesta aventura fou la demostració pública en el darrer Mobile World Congress i, a partir d’aquí, pocs progressos més, almenys mostrats en públic, encara que alguna cosa vam poder veure en el CES, certamen en el qual Mozilla va estar present en un dels nombrosos showrooms celebrats durant l’esdeveniment. I, fins avui, no gaire res més.

Mozilla, juntament amb l’operadora espanyola Telefónica, la seva principal aliada en aquest projecte, i el fabricant Geeksphone, també espanyol, les tres companyies han presentat dos terminals per a desenvolupadors que funcionen sota la nova plataforma. Es tracta dels models Keon i Peak.

Geeksphone Keon

Geeksphone Keon

Keon munta una CPU Snapdragon S1 de Qualcomm a 1 GHz, amb 4 GB. de ROM i 512 MB. de RAM, pantalla de 3,5 polzades, càmera posterior de 3 Mpx. (no hi ha càmera davantera per a videoconferència), slot microSD, connectivitat Wi-Fi, sensor de proximitat i GPS, mentre que Peak és el “germà gran” de l’anterior, muntant un micro Snapdragon S4 amb doble nucli a 1,2 GHz, càmera posterior de 8 Mpx. i frontal de 2, pantalla de 4,3” i la mateixa quantitat de ROM i RAM que en el Keon.

Cap dels dos terminals estarà dirigit a usuaris finals, si no a desenvolupadors per donar a conèixer la plataforma i fomentar la creació d’aplicacions per a què, quan surtin al mercat els models comercials, els potencials compradors ja disposin d’un catàleg d’apps prou atractiu com per a què considerin l’adquisició d’un terminal amb Firefox OS.

Tampoc despunten pel seu maquinari; el motiu d’això és que l’enfocament comercial de Firefox OS serà ‘atacar’ el segment dels smartphones de nivell mitjà, no els dispositius ‘flagship’ amb més recursos de maquinari, per tal de poder oferir un producte bàsic i assequible per a mercats emergents com, per exemple, el brasiler, en el qual Firefox OS podria veure-hi la seva estrena comercial. Seguirà llavors Geeksphone en primera línia per a llançar terminals directament al públic?

Geeksphone Peak

Geeksphone Peak

Fins ara, el fabricant espanyol havia llançat al mercat un parell de models de smartphone funcionant sota Android que s’han venut -amb poc impacte en el mercat de consum final- lliures a través d’Internet. Aquests terminals presenten un stock Android sense modificacions, per la qual cosa permeten viure una experiència Android ‘purista’, tal i com la concep Google.

Geeksphone és, sense cap mena de dubte, la més beneficiada de les tres amb aquesta presentació, en constar juntament amb dos grans noms coneguts mundialment. A més de fer negoci, donarà a conèixer la seva marca arreu del món.

Probablement, aquests terminals de desenvolupador seran dues de les estrelles del proper Mobile World Congress, que se celebrarà a Barcelona del 25 al 28 de febrer. Sens dubte, l’haver dut a terme la seva presentació unes setmanes abans de l’esdeveniment, respon a una voluntat estratègica de crear expectació.

Més informació

Lloc web de Geeksphone

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: