MySpace anuncia llan

Compartir

L’objectiu és marcar distància amb Facebook, la segona xarxa social a Internet que ja disposa des de fa algun temps d’una sèrie de recursos i facilitats per als programadors.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – La primera xarxa social d’Internet en el món per nombre d’usuaris ha anunciat el proper llançament d’una plataforma per a programadors, de la qual gairebé cap detall n’ha estat revelat. Tot i això, del poc que se n’ha publicat en el lloc per a desenvolupadors, es desprèn que les aplicacions creades per terceres parts seran compatibles amb OpenSocial, l’API de Google per a xarxes socials.

Tot i ser la primera xarxa de networking social en línia al món, MySpace (una de les nombroses companyies del magnat de la comunicació Rupert Murdoch, també propietari de la coneguda franquícia de cadenes televisives Fox) compta amb un seriós rival en Facebook, que ha invertit molt en una estratègia de màrqueting pensada, precisament, per superar al líder. Facebook és la xarxa escollida preferentment per persones amb un perfil tecnològic més alt, mentre que MySpace és la preferida dels que es connecten a Internet principalment per gaudir de les seves estones de lleure.

Precisament Facebook ja disposa des de fa algun temps d’una secció del seu lloc web destinada a desenvolupadors, en la qual s’hi poden trobar recursos, eines, documentació i notícies d’interès.

Les xarxes de networking, ja siguin de caire professional o social, estan evolucionant ràpidament cap a complets llocs de la Web 2.0 que permeten la creació d’aplicacions que funcionen a través dels seus API’s en línia, i l’objectiu dels quals és el d’atreure una massa crítica d’usuaris que permeti generar els ingressos per publicitat necessaris per mantenir-se. En aquest sentit, la iniciativa de Google amb OpenSocial intenta homogeneïtzar en certa mesura l’accés a diferents xarxes d’aquesta mena, reduint així la despesa en temps de mantenir la informació actualitzada.

Més informació:

Inscripció a la xarxa de desenvolupadors de MySpace
http://developer.myspace.com/

Guillem Alsina