Neelie Kroes es troba amb les primeres dificultats

Compartir

L’entitat que agrupa les autoritats reguladores del mercat de les telecomunicacions en els països membres de la Unió Europea acusa a l’Agenda Digital de no donar prou explicacions sobre l’execució del seu pla de Mercat Digital Únic, ni sospesar prou les possibles conseqüències de la seva aplicació.

La primera oposició al pla de Mercat Digital Únic de l’Agenda Digital Europea de Neelie Kroes, li ve a aquesta des de l’interior, des de les institucions europees. Concretament, i segons indica Mobile World Live (la publicació vinculada amb la GSMA), és el BEREC (Body of European Regulators for Electronic Communications, que reuneix els organismes reguladors del mercat de les telecomunicacions dels països de la Unió) el que ha llançat la primera andanada.

No és res estrany; amb el pla de Mercat Únic, les autoritats reguladores nacionals deixen de tenir sentit, amb la qual cosa és lògic que es posin a la defensiva i en peu de guerra, i més si estan fustigades des del darrere per les operadores, les quals amb la pèrdua dels ingressos procedents del roaming veuen perillar una sucosa aportació a les seves arques.

Concretament, les acusacions del BEREC contra el pla de Kroes és que ha estat presentat a les institucions europees sense explicar-lo prou i sense explorar les potencials conseqüències que aquest tindria sobre la indústria de les telecomunicacions.

Segons el mateix BEREC, la nova regulació proposada a l’esborrany per l’Agenda Digital, podria afectar les inversions i la I+D de les operadores europees, canviant el model de regulació d’aquella que premia la innovació a una en què s’afavoreixi la consolidació en el mercat.

Tot i els dubtes exposats, el BEREC aplaudeix l’objectiu últim de crear un mercat únic per a tots els països de la Unió.

Per la seva banda, i en declaracions al rotatiu britànic Financial Times (també citat per Mobile World Live), Neelie Kroes ha afirmat que tot el feedback serà considerat, inclòs el del BEREC, una institució de la qual ha afirmat que ha estat puntal a l’hora de redactar la proposta i que ho continuarà sent.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: