Neelie Kroes no cedeix a rebaixar la seva proposta de tarifes de roaming

Compartir

Portaveu de la Unió Europea ha confirmat a aquest rotatiu la celebració de reunions per tractar el tema, però s’ha reafirmat en la voluntat de continuar amb el pla previst sense alterar-lo.

Icònica imatge de Neelie Kroes en un acte de l'Agenda Digital Europea. Fotografia de la Open Knowledge Foundation a Flickr sota llicència Creative Commons

Icònica imatge de Neelie Kroes en un acte de l’Agenda Digital Europea. Fotografia de la Open Knowledge Foundation a Flickr sota llicència Creative Commons

A principis d’aquesta setmana, Mobile World Live (òrgan de comunicació de la GSMA) informava de les pressions exercides sobre la Comissària per a l’Agenda Digital de la Unió Europea, Neelie Kroes, per a què suavitzi el seu pla d’eliminació progressiva de les tarifes de roaming en el mercat comú europeu, part del seu pla per a crear un mercat digital unificat per a tot l’espai de la Unió.

Aquestes pressions vindrien per part de les grans operadores, i el seu argument seria senzill: d’una banda, si baixen significativament els seus ingressos, no disposaran de prou liquiditat per invertir en renovar les seves xarxes i, d’altra banda -encara que molt lligat a l’anterior-, qualsevol operadora virtual establerta en un dels països de la Unió podria operar a la resta a preus molt baixos i sense invertir un sol cèntim en desplegament de xarxes, la qual cosa portaria a una competència deslleial.

Segons el rotatiu econòmic britànic Financial Times, la cotització a la borsa de les grans operadores de telecomunicacions ja ha començat a patir els efectes negatius d’aquesta futura pèrdua d’ingressos.

La possible resposta de la Unió Europea a aquestes demandes per part de les operadores seria dilatar en el temps l’aplicació del pla de Kroes, segons continua informant Mobile World Live citant Bernstein Research.

Des de l’Agenda Digital, i preguntat pel nostre rotatiu al respecte, un portaveu ha confirmat la celebració de pel cap baix una reunió per a tractar el tema, però també ha indicat que no hi ha canvis en els objectius que perseguix el pla de Kroes.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: