Neix el primer psicòleg en línia per al tractament de fòbies

Compartir

La realitat augmentada, la realitat virtual i el so holofònic es combinen en aquesta app que crea imatges realistes de la nostra interacció amb les nostres pors més ocultes per pal·liar aquestes fòbies per sobreexposició.

Una instantània de Phobius

Una instantània de Phobius

Coneixes l’adagi “no volies caldo? doncs té dues tasses! “? Doncs entès de manera determinada, podria consistir en un remei per a les fòbies comunes (por a les alçades, a agafar avions, a les aranyes,…) per sobreexposició, és a dir, posar a qui pateix una d’aquestes fòbies en situacions virtuals que provoquin la mateixa sensació al cervell que una experiència real i, per tant, disparin la mateixa por.

Això és el que fa precisament l’app Phobius, que empra un conjunt de tecnologies com són la realitat virtual, la realitat augmentada o el so holofònic per simular situacions que reprodueixen moments de la vida real en els quals sorgeixen aquestes pors.

Posem, per exemple, la por o la fòbia als insectes. Una persona que pateixi aquest problema, l’últim que voldrà veure és el seu cos cobert d’invertebrats de tota mena. Doncs bé, de manera virtual i mitjançant realitat augmentada, el que farà precisament Phobius és mostrar el seu cos cobert d’insectes a través del telèfon mòbil.

Serà una imatge xocant, que desfermarà la reacció de por i rebuig, però que amb el temps i ús d’aquesta tècnica, començarà a acostumar al pacient a aquest estímul, de manera que finalment acabarà acostumant la ment a una imatge fins llavors tan pertorbadora i , amb això, la por anirà minvant progressivament.

Aquesta app no ​​és un tractament en si mateix, sinó una part molt important, però que ha de ser sempre utilitzada amb l’ajut d’un psicòleg, servei que Phobius també proporciona.

A més, l’ús d’una app i serveis en línia permet als pacients que estiguin en tractament, realitzar aquest en qualsevol moment i lloc segons més els convingui, i no estar pendents de cites amb el psicòleg a una hora i dia determinats. Hom es pot tractar a l’oficina, a casa, els dies de cada dia o en cap de setmana. Màxima versatilitat per a persones molt ocupades.

Phobius està recolzat per diverses institucions, com la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​l’Hospital Clínic Universitari de la mateixa ciutat comtal, o la prestigiosa universitat nord-americana de Stanford, àmpliament coneguda en el món tecnològic.

El tractament de les fòbies és el principi, ja que els creadors de l’app preveuen el seu ús amb altres patologies psicològiques.

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic
Guillem Alsina