Netbooks: El futur renaixement del format Tablet PC?

Compartir

Asus va presentar en el passat CES dues màquines amb característiques híbrides entre el format netbook i el Tablet PC. Tindran èxit al mercat?


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – A diferència de l’èxit experimentat pels netbooks, aquests petits aparells ultraportàtils de baix cost i prestacions ajustades, altres formats d’ordinador no han tingut la mateixa sort al llarg d’aquests darrers anys; és el cas dels UMPCs i els Tablet PC. Malgrat tot, i respecte a aquest darrer format, els netbooks poden tenir molt a dir en el seu possible renaixement.

L'Asus Eee T91Asus, la companyia taiwanesa que va despertar la febre dels netbooks entre els consumidors orientals i occidentals amb la seva reeixida família Eee PC (que tot i haver estat desbancada per Acer amb l’Aspire One pel què fa a vendes, s’ha ampliat a sobretaules i fins i tot altres artefactes) pot ser la què provoqui la segona revolució en aquest segment.

Durant el passat CES, Asus va presentar dos prototips de nous membres per a la família Eee, batejats com a T91 i T101H respectivament, tots dos "convertibles" entre el format de portàtil tradicional i una mena de Tablet PC però sense recórrer a la tecnologia electromagnètica per utilitzar la interfície Tablet, sinó apuntant-se al carro de la interfície multitàctil, muntant per tant una pantalla tàctil tradicional.

Pocs detalls més es coneixen d’aquestes màquines, tot i que és probable que almenys el T91 surti al mercat amb GPS i sintonitzador de TDT, una opció excel·lent per viatjar amb una màquina tot-en-un. La seva pantalla és de 8,9 polzades, per la qual cosa a més no ocupa un volum gaire gran.

Aposta guanyadora?

El format Tablet PC tradicional no ha acabat de triomfar al mercat, malgrat que la segona generació està veient la llum i amb la substitució de la tecnologia electromagnètica per la multitàctil, s’espera que siguin més intuïtius i puguin arribar a un públic molt més gran. Malgrat tot, el preu d’aquests equips encara no és assumible per a moltes persones, les necessitats de les quals no justifiquen la disponibilitat d’un aparell amb aquestes prestacions.

Tot i això, un netbook amb capacitat Tablet a un preu ajustat sí que podria ser prou atractiu als usuaris per aquesta funcionalitat afegida a un preu assequible i, de passada, arrossegar que molts d’aquests nous usuaris contemplin la possibilitat d’adquirir una màquina portàtil de format Tablet PC o un sobretaula amb interfície multitàctil com a proper substitut del seu equip principal.

De moment no hi ha dates per al llançament comercial de cap d’aquests equips per part d’Asus.

Guillem Alsina