Netgear ens dóna deu bones raons per apuntar-nos a l’emmagatzemament en xarxa

Compartir

ManaquinariLa companyia, fabricant de sistemes NAS, publica un decàleg en el qual explica el perquè de la idoneïtat d’aquests sistemes.

Redacció/Nota de premsa – Malgrat que puguem sospitar que els motius presentats per Netgear són, simplement, excuses per a vendre més (al cap i a la fi, és una empresa, i com a tal necessita vendre), la veritat és que no per això deixen de ser bones raons de pes per a adoptar una estratègia d’emmagatzemament centralitzat en xarxa quan sigui necessari. I és que, moltes vegades, aquestes solucions són tingudes com a cares i difícils de gestionar, són en realitat més econòmiques del que sembla i més senzilles, ja que amb uns minuts de dedicació en muntar-les, podem gaudir-ne per uns quants anys.

Les 10 raons de pes que planteja Netgear per a optar per un dispositiu d’emmagatzemament en xarxa i no un disc dur extern són les següents:

  1. Emmagatzemament centralitzat de grans quantitats d’arxius multimèdia, com ara fotos, vídeos i documents que podreu compartir entre ordinadors i reproductors multimèdia domèstics.

  2. Gran capacitat d’emmagatzemament, gràcies a la possibilitat d’inserir discos intercanviables en calent, que permeten ampliar la capacitat d’emmagatzemament fins a l’infinit. No us haureu de preocupar mai més de l’espai que us queda en el disc dur.

  3. Protecció total per als vostres arxius. Aquests dispositius compten amb badies per a inserir discos addicionals, el que permet fer backups de manera automàtica, que copiaran tots els arxius de manera segura i còmoda d’un disc a un altre. Només cal inserir la segona unitat de disc sobre la marxa i programar còpies de seguretat de manera periòdica.

  4. Una instal·lació i gestió senzilla. No es necessita ser un tècnic expert ja que és tan simple com connectar el dispositiu a la corrent elèctrica i al router. Un cop connectat, totes les dades poden ser emmagatzemades i gestionades fàcilment mitjançant l’interfície.

  5. Accés remot als arxius emmagatzemats per a escoltar música, veure pel·lícules i compartir fotos des de qualsevol dispositiu connectat a Internet, podent accedir a ells des de qualsevol lloc, en el cas de Stora de NETGEAR s’accedeix mitjançant l’interfície web de la pàgina www.mystora.com.

  6. Permeten fer streaming, podent reproduir vídeos en qualsevol altre dispositiu connectat a la xarxa domèstica (centres multimèdia, televisors, etc) o simplement amb connexió a Internet (PCs, iPhone, etc)

  7. És possible assortir de contingut altres dispositius com ara consoles de videojocs (Xbox 360, PlayStation) o smartphones (iPhone i Blackberry)

  8. La majoria d’aquests dispositius són compatibles amb Mac, PC i Linux. En el cas del Stora de NETGEAR, fins i tot es poden centralitzar les col·leccions de música per a reproduir-les a través de l’iTunes, funcionant així com a servidor de música.

  9. El preu de les aplicacions NAS ha baixat en els darrers anys, oferint xarxes d’emmagatzemament flexibles i assequibles per al consumidor domèstic i les PIMEs.

  10. Fàcil integració amb la infraestructura de xarxa existent, a fi d’ampliar la capacitat d’emmagatzemament, compartir arxius i realitzar backup de les dades sense grans remodelacions.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina