Netgear mostrar? en el Mobile World Congress el primer punt d’acc

Compartir

La tecnologia femtocell permet establir un vincle entre la xarxa domèstica i la xarxa 3G d’una gran operadora de telefonia.


Agències/Redacció iMàtica – Netgear ha anunciat el proper llançament al mercat del Punt d’Accés Femtocell per a veu DVG834GH. Aquest dispositiu estarà exposat en el Mobile World Congress -abans anomenat 3GSM- de Barcelona i és la primera solució del món que inclou, en un sol equip, les següents característiques:

– Punt d’accés domèstic amb mòdem ADSL2+ integrat.
– Router.
– Switch LAN 10/100 cablejat.
– Punt d’accés sense fils.
– Voice over-IP (VoIP).
– Doble firewall SPI.
– Tecnologia Femtocell d’Ubiquisys Ltd, el líder del mercat en femtocell 3G.

En concret, Netgear ha desenvolupat amb Ubiquisys el mòdul ZoneGate del dispositiu, amb l’objectiu d’oferir a les operadores mòbils les eines necessàries per realitzar connexions fiables en xarxes domèstiques convergents, ja siguin sense fils o cablejades. El femtocell ZoneGate d’Ubiquisys és un punt d’accés plug and play 3G que permet usar la connexió de banda ampla del mòbil per transmetre veu i dades de veu al cor de la xarxa, gràcies a un rang d’interfícies estàndard. ZoneGate estarà disponible com una unitat separada o com un mòdul integrant del punt d’accés.

"La proliferació d’aplicacions multimèdia avançades i la convergència mòbil mixta, requereix que les xarxes domèstiques siguin altament fiables, que disposin d’un ràpid accés a Internet i que a més puguin aguantar aplicacions a través del telèfon mòbil o altres dispositius" -ha afirmat Xavier Lleixà, Enginyer de Vendes de Netgear Ibèria-. "Per això, les operadores mòbils estan buscant maneres d’implantar aquesta mena de xarxes. El Punt d’Accés Femtocell per a veu és la solució tot en un perfecta per implantar aquest tipus de xarxes. Juntament amb Ubiquisys, estem en disposició de donar a les operadores un dispositiu que no només ofereix una gran cobertura per a equips mòbils a tota la casa o oficina, sinó que també permet als usuaris accedir i gaudir de gran quantitat de serveis de xarxes domèstiques a través de dispositius mòbils 3G".

Punt d’Accés per a Veu Femtocell DVG834GH de Netgear

El DVG834GH és en realitat 7 productes en 1: mòdem, router, switch, punt d’accés, VoIP, doble firewall i femtocell. A més, elimina la complicació d’instal·lar diferents unitats de xarxa i la necessitat d’usar múltiples cables. El punt d’accés es connecta a la línia ADSL i permet als usuaris compartir la seva connexió de banda ampla a Internet, sense fils, amb qualsevol dels seus dispositius mòbils i ordinadors de la xarxa. Així mateix, incorpora un femtocell 3G UMTS amb HSDPA, Wi-Fi 802.11G i 4 ports Ethernet 10/100. Gràcies al DVG834GH, els usuaris poden descarregar-se arxius grans, realitzar videoconferències, reproduir i transferir ràpidament pel·lícules digitals de qualitat, fotos o MP3s a dispositius mòbils.

A més de les seves capacitats de treball en paral·lel, el DVG834GH també inclou l’assistent d’instal·lació Smart Wizard de Netgear, el que facilita la instal·lació i gestió de la unitat. Per exemple, detecta i configura automàticament el punt d’accés per a connexions virtuals ISP.

Pel que fa a seguretat, el doble firewall (NAT+SPI) del Punt d’Accés Femtocell protegeix la xarxa, amb eines de seguretat pròpies de les grans empreses, contra intrusos i atacs, incloent logs i alertes d’intents d’accés. D’altra banda, la XPN pass-through fa possible connexions segures a les xarxes empresarials des de casa o l’oficina. El DVG834GH també és perfecte per a serveis de VoIP, és compatible amb SIP i alguns dels còdecs més coneguts i converteix la connexió de banda ampla en una xarxa privada virtual mòbil i en una línia telefònica, el que minimitza les despeses. Gràcies al programari de gestió remota TR-069 aquest dispositiu s’ajusta als estàndards de la indústria i permet afegir característiques avançades com suport multimèdia IGMP.

"Degut al desenvolupament cada cop més gran dels serveis d’alta velocitat 3G, combinat amb la popularitat dels dispositius mòbils multimèdia, els telèfons mòbils es converteixen en un dels millors mètodes per accedir a Internet, a continguts multimèdia i missatgeria. Els femtocells han estès dràsticament la seva capacitat, oferint als usuaris de telèfons mòbils una gran cobertura i elevada velocitat 3G, tot això en un entorn domèstic de baix cost" -ha declarat Will Franks, CTO i cofundador d’Ubiquisys. "La nostra col·laboració amb Netgear ha propiciat la creació d’un punt d’accés domèstic totalment integrat, situant al telèfon mòbil al centre dels models de serveis residencials. Els femtocell d’Ubiquisys estan essent examinats per 10 operadores mòbils i és mostra del lideratge de la companyia en el camp femtocell".

El DVG845GH es mostra en funcionament a l’estand d’Ubiquisys del Mobile World Congress 2008 de Barcelona.

Guillem Alsina