Nexus 7 aconsegueix l’èxit

Compartir

Les vendes de la versió amb 16 GB han hagut de ser suspeses davant la manca d’estoc degut al gran èxit del dispositiu.

El tablet Nexus 7

El tablet Nexus 7

Google se la jugava amb la presentació i llançament de la seva pròpia gamma de tablets Nexus, aquesta realitzada conjuntament amb Asus (que és qui fabrica el maquinari). De sortir-li malament la jugada, la companyia de Mountain View hagués donat una pèssima imatge les conseqüències de la qual s’haguessin allargat a futurs productes en l’àrea dels tablets. Però sembla que no serà així, si no tot al contrari.

La companyia del cercador s’ha trobat amb un èxit inesperat a les seves mans, especialment pel que fa a la versió de 16 GB. de la seva tauleta (l’altra és la de 8 GB.), que ha hagut de ser temporalment retirada de la venda doncs no es donava l’abast amb les comandes.

Per tan sols 50 dòlars més, els consumidors dupliquen l’espai d’emmagatzemament de la seva tauleta, pel que és lògic decantar-se per l’opció de 16 GB. per 249 dòlars en comptes de la de 8 GB. per 199.

El Nexus 7 s’encara principalment a competir amb el Kindle Fire com a dispositiu barat orientat eminentment al consum de continguts, apuntalant d’aquesta manera l’estratègia de Google de venda de llibres, pel·lícules i eventualment qualsevol contingut digital.

Davant del reeixit tablet d’Amazon que es ven al mateix preu (199 dòlars), el de Google aporta una major potència del maquinari, especialment amb el seu processador nVIDIA Tegra 3 de quàdruple nucli, una millor pantalla per realitzar qualsevol tasca, i sense les limitacions que la versió personalitzada d’Android que Amazon ha instal·lat en el seu tablet, que el converteixen en poc més que un lector de llibres electrònics avançat.

Si en molts mitjans s’ha volgut identificar el Nexus 7 com un rival per a l’iPad, això no és cert, erigint-se com una amenaça per al Kindle d’Amazon. Tot i això, amb força èxit al mercat, a un preu summament atractiu i essent un tablet que es pot adaptar a diversos rols, sí que és cert que podria soscavar parcialment el mercat d’Apple, obrint el pas a una futura versió de 9 o 10 polzades que, aquest cop si, atacaria frontalment l’aparell de la poma mossegada, gran dominador del mercat de les tauletes.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: