Nexus 7 alternativa real a l’iPad?

Compartir

Molts són els que creuen que el tablet oficial de Google pot fer ombra a la creació d’Apple, però s’obliden d’una cosa: la companyia de Cupertino ha aconseguit identificar el terme iPad amb el de tablet.

El tablet Nexus 7

El tablet Nexus 7

Molts consumidors finals (persones sense un perfil tècnic fort) en tenen prou amb dir “vull un iPad” per a entendre’ns que s’estan referint a un tablet, sigui o no el d’Apple. “Hi ha altres iPads que funcionen diferent?” he sentit preguntar algun cop a alguna persona que consultava per comprar-se un d’aquests aparells.

I és que la identificació entre el nom comercial del tablet d’Apple amb el terme genèric que denomina tota la família d’aparells que compleixen unes determinades característiques (pantalla i interfície multitàctil, baix pes, sense teclat incorporat,…) és tal, que en l’imaginari col·lectiu parlar d’un iPad equival a fer-ho d’un tablet. I aquest serà el principal escull per a què el Nexus 7 aconsegueixi arrabassar-li una gran quota de vendes a la tauleta tàctil de la poma mossegada.

No estic dient que el tablet de Google no estigui tecnològicament a l’alçada; sincerament, no l’he tingut encara a les meves mans però els comentaris que es fan d’ell és que és una molt bona màquina. No, al què jo em refereixo és que les publicacions en les que es pot llegir això són les destinades al consum d’un públic més geek, més entès en tecnologia, i que pot ser més susceptible de tenir en compte aquesta opció.

No cal anar gaire lluny per veure l’èxit relatiu que pot tenir aquest dispositiu contra el d’Apple: en la mateixa línia Nexus, els diferents terminals apareguts al mercat no han pogut fer ombra a l’iPhone, malgrat que podem considerar que el primer (el Nexus One) va contribuir a popularitzar Android. Tot i això, les vendes comparades de l’aparell de Google i del d’Apple donen un balanç favorable a l’empresa fundada per Steve Jobs.

La majoria dels consumidors continuaran desitjant l’iPad d’Apple per diversos motius: perquè són fanboys de la companyia, perquè admiren les seves característiques tècniques i consideren que és la millor opció per a ells, o perquè viuen en l’ecosistema de la poma i, simplement, l’iPad és l’opció més lògica i fàcil per a ells, que s’integrarà perfectament amb el seu Mac, el seu Apple TV i el seu iPhone. I altres, simplement, voldran un iPad. Per què? bé, doncs… que potser hi ha alguna cosa més? I potser a la botiga sàpiguen per primera vegada que sí, que hi ha opcions basades en Android i que més endavant les hi haurà amb Windows, però la llavor de la idea tablet=iPad (o iPad=tablet, que per al cas tant li fa) ja estarà plantada al seu cap.

Un segon motiu per no augurar una desfeta en les vendes en detriment de l’iPad és que el Nexus 7 no sembla estar concebut per lluitar contra ell, si no contra el Kindle Fire, al qual molts veuen com el seu autèntic rival.

Diversos smartphones que han buscat ser l’“iPhone killer” no han pogut fer gaire més que canibalitzar vendes dins del segment Android a altres fabricants diferents, i l’exemple més clar d’això sigui potser el Galaxy S II de Samsung, que no ha dinamitat la bona progressió del smartphone d’Apple tot i els seus bons resultats, però que sí s’ha menjat molt del mercat d’HTC o Sony Ericsson (avui ja només Sony).

El màxim que el Nexus 7 li pot tocar a Apple (i amb esta frase deixo molt de marge per als acudits fàcils) és el preu de l’iPad, ja que obligarà els altres fabricants de tablets Android a baixar els seus en tenir un preu molt competitiu. I, si la companyia de Cupertino manté els seus preus actuals, en poc temps sí que podria perdre quota de mercat.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: