Nexus One: fallada estratègica o encert genial de Google?

Compartir

AndroidFinalment -i en contra del què les nostres fonts van assegurar a aquest rotatiu– Google ha llançat un telèfon sota marca pròpia. Molts afirmaven aquestes últimes setmanes que tal moviment seria una errada perquè enemistaria a la companyia del cercador amb els fabricants de telèfons que empren Android en els seus terminals, minant el creixement d’aquesta plataforma. Serà això així?

El Nexus One de GoogleRedacció – Google no va sorprendre gaire al món en general en presentar un telèfon sota segell propi. El Nexus One, també conegut popularment com a Google Phone, és un terminal construït per la companyia taiwanesa HTC, que en aquests darrers anys s’ha implantat amb força en el mercat mundial de smartphones, essent la primera en apostar obertament per Android -tot i haver estat, fins al llançament del Dream en el 2008, fidel al Windows Mobile de Microsoft-.

Tècnicament, aquest telèfon munta un microprocessador Qualcomm a 1 GHz. i disposa d’una memòria RAM de mig “giga” i 512 MB. més de Flash, extensibles mitjançant targes microSD de fins a 32 GB. (n’inclou una de 4 GB. en el paquet del terminal). És tribanda, inclou WiFi 802.11 b/g, Bluetooth 2.1+EDR, i càmera de 5 Mpx. amb un flaix LED. Tot això governat per la darrera revisió d’Android, la versió 2.1 .

Tot i que alguns l’han volgut veure com un “iPhone killer”, un telèfon destinat a competir de tu a tu amb el terminal d’Apple -encara avui en dia una referència per a la majoria dels consumidors-, la majoria dels experts coincideix en indicar que el Google Phone està dirigit a un altre tipus de consumidor, un usuari més “techie”, al qui agrada d’esprémer al màxim les capacitats del seu terminal i personalitzar-lo més enllà d’instal·lar aplicacions o canviar el fons de pantalla, realitzant un veritable “tunning” a l’aparell.

En el que sí hi ha més dubtes és en com reaccionarà la indústria, els altres fabricants, davant del desafiament proposat per Google; segons informacions que havien arribat a aquesta redacció abans de les vacances nadalenques gràcies als nostres companys de NoticiesDot, les altres companyies que han apostat per Android (i moltes de les quals podrien apostar per Chrome OS en el futur) no estarien gaire conformes amb el moviment de Google.

Però, quina alternativa hi ha? Symbian està en mans de Nokia, i és per això que fabricants com Sony Ericsson o Motorola han canviat aquesta plataforma per la de Google, Maemo ha nascut des de la mateixa Nokia, webOS és propietat de Palm, Bada de Samsung… podríem esmentar a Brew, de Qualcomm (fabricant dels xips que equipen a molts d’aquests telèfons), la qual és una veritable incògnita però podria aprofitar-se d’aquesta situació i, sobretot, a la plataforma també basada en GNU/Linux i àmpliament emprada al Japó, LiMo. Aquesta darrera és realment oberta a tota mena de fabricants, i tot i no haver posat peu reeixidament fora d’Àsia, pot ser una alternativa de futur a l’Android.

Malgrat tot, en el futur és probable que els fabricants alternin entre unes quantes plataformes, fins i tot disposant d’una diversitat d’opcions per a un mateix model de terminal, de manera que aquest pugui adaptar-se més a les necessitats i preferències de cada usuari en concret.

Per motius obvis, els representants de les grans companyies que es basen en Android per als seus terminals han declinat fer declaracions, doncs es reserven les seves cartes per a jugar-les quan més els convingui.

Malgrat tot el què s’ha explicat, creiem inconcebible que Google tregui un terminal sota segell propi a la venda sense tenir molt estudiat el tema i, si és el cas, oferir altres tipus de compensacions als fabricants molestos. Hi ha alguna cosa que desconeixem darrere de tot l’afer Nexus One?

Disculpes als nostres lectors

El passat 18 de desembre vam publicar una informació procedent d’una font interna a la companyia que ni vam poder revelar en el moment ni revelarem ara i que, en origen, semblava fiable. Aquesta font ens va proporcionar dades incorrectes que ens van dur a afirmar que el suposat Google Phone era, en realitat, un test de desenvolupament per a HTC, empresa amb la qual Google estaria col·laborant.

Des d’aquestes ratlles volem disculpar-nos amb els nostres lectors, ja que vam assumir un risc en publicar una informació impossible de contrastar, però ho vam fer sabent que això podia passar, i més encara en un món -el de la tecnologia- que ha demostrat ser molt traïdor amb la rumorologia relacionada amb nous productes. A hores d’ara és probable que féssim el mateix en les mateixes circumstàncies, ja que és un risc que considerem lícit córrer. Malgrat tot, això no treu que hàgim ofert una informació que, finalment, s’ha revelat falsa.

Demanem, doncs, disculpes als nostres lectors i mantenim el nostre compromís de continuar treballant per oferir-los la informació de més qualitat que puguem.

L’equip de redacció de www.imatica.org

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)