Nexus One: realment, no ha anat bé

Compartir

AndroidGoogle ha anunciat que el seu telèfon insígnia serà venut per a desenvolupadors. Si anteriorment havia afirmat que ja no es fabricaria, podem pensar que li queda una gran quantitat d’estoc, amb la qual cosa aquells que propugnaven el fracàs del “Googlephone” bé podrien tenir raó.

Redacció – Després d’haver anunciat la fi de la fabricació i comercialització del smartphone que venia sota segell propi, el famós Nexus One, Google ha anunciat que continuarà venent-lo com a terminal per a desenvolupadors. Aquests equips seran completament lliures i oberts, vindran amb Android 2.1 preinstal·lat (que s’actualitzarà a la versió 2.2 amb tan sols connectar-lo a la Xarxa) i es podran adquirir des de la xarxa de desenvolupadors d’Android per 529 dòlars.

Tot i que Eric Schmidt havia afirmat que les vendes del Nexus One havien estat tot un èxit, la forma en què Google va donar per acabada la iniciativa va fer sospitar a més d’un tot el contrari. Ara, i amb aquest anunci, sabent que es deixen de fabricar aquests terminals, es dóna la imatge que a la multinacional de les cerques li’n queden encara molts en estoc, i que se’n vol desfer. La millor manera (malgrat que també la més lenta) bé podria ser aquesta, oferint-los totalment lliures com a eina de desenvolupament.

El Nexus One s’ha començat a comercialitzar fa pocs mesos via operadores en alguns països, com per exemple de la mà de Vodafone a l’Estat Espanyol, en el que constitueix un dels seus smartphones “de bandera”, al qual es publicita en grans titulars.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina