Nexus Q: incomprès o sobrer?

Compartir

Google ha decidit recentment suspendre les vendes del Nexus Q, tot enviant un dispositiu gratuïtament a aquelles persones que havien fet una reserva. El motiu, millorar el dispositiu per a reintroduir-lo novament en el futur. Però, per què?

La setmana passada, poc més d’un mes després d’haver-ho presentat en societat, Google anunciava que retirava el seu reproductor Nexus Q del mercat o, dit d’una manera més correcta, de les pre-reserves. El motiu: treballar més en el dispositiu per a millorar-lo.

La companyia del cercador sembla haver fet un pas en fals llançant un dispositiu que no estava prou ben pensat i preparat per als consumidors, o bé la crítica a Internet no l’ha acabat d’entendre.

Tal i com indicava el nostre company Marc Corredera en l’article en què explicava la funcionalitat del Nexus Q, aquest no és un dispositiu que hagi de ser entès com un reproductor multimèdia o una mena de set-top box sense tanta funcionalitat com disposen aquest tipus d’aparells. De ben segur que molts usuaris esperaven una funcionalitat més semblant a la d’un Google TV, però Nexus Q no és només un aparell diferent, si no que és un concepte diferent.

Seguint amb les paraules d’en Marc, el Nexus Q ha estat concebut com a un hub digital per a la llar, pel qual passaran els continguts digitals per a la seva reproducció. Un hub, això si, avançat.

Probablement, la retirada temporal del Nexus Q no serà per a millorar-lo tècnicament, una cosa que no necessitaria, si no per a dotar-lo d’una funcionalitat que el faci més útil a ulls dels consumidors (i, de passada o sobretot, dels blocaires i els crítics d’Internet) i més comprensible.

Google no ha donat a conèixer dates previstes per a la seva tornada. Això si, els que han fet la reserva per al moment de la seva posada a la venda, rebran un d’aquests aparells de manera gratuïta.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: