Nexus S ja és oficial

Compartir

AndroidGoogle ha compartit el seu desenvolupament amb Samsung. Torna a incórrer en la mateixa errada que va cometre amb el Nexus One?

El nou Nexus SGuillem Alsina (guillem@imatica.org) – Tot i haver afirmat que no ho tornaria a fer, Google ha donat per bones les especulacions dels últims dies i ha presentat oficialment el Nexus S, un terminal que, tal i com ja s’havia filtrat amb anterioritat a la Xarxa, fabricarà Samsung i muntarà la versió 2.3 “Gingerbread” d’Android.

La venda directa d’un terminal sota segell propi fou el que li va provocar a Google un cert malestar amb els principals fabricants de smartphones Android que no eren HTC (a qui se li va subcontractar la feina), ja que la companyia del cercador entrava en competència directa amb ells a més de subministrar-los el sistema operatiu base amb el qual equipaven els seus desenvolupaments.

Tot i això, la situació ha canviat, i ara que Android té més quota de mercat i penetració entre els fabricants, a més de no existir una alternativa fefaent, és difícil que una Motorola o una Sony Ericsson es decideixin a fer-li un boicot a Google. Tampoc és probable que la companyia del cercador s’hagi emparat en la situació de Symbian, doncs el llançament d’un nou terminal requereix un cert temps, encara que és probable que en els quarters de Mountain View ja haguessin previst tal circumstància.

Les característiques tècniques del terminal són les que es van filtrar a la premsa amb anterioritat, i que passen per utilitzar la versió 2.3 d’Android, coneguda com a “Gingerbread” (pa de gingebre), i un xip NFC per a funcionalitats com els pagaments pel mòbil. A més, la nova versió del sistema operatiu renova la interfície gràfica, millora el text predictiu, afegeix capacitat de VoIP i càmera frontal per a utilitzar en les aplicacions com, per exemple, per a videoconferència.

És probable que, després de la sortida al mercat del Nexus S, l’actualització a Android 2.3 per als terminals més potents que s’estan venent ara mateix al mercat també sigui publicada i desplegada. Queda el dubte de si els posseïdors d’un Nexus One es veuran afavorits per aquesta actualització o aquest model començarà a ser marginat per Google.

La pantalla del Nexus S és de tecnologia Super AMOLED, de les emprades en els darrers models de Samsung a partir del Wave. Mentre que la càmera posterior és de 5 megapíxels amb una resolució de 2560×1920 per a fotografies i de 720×480 per a vídeo, la càmera frontal proporciona resolució VGA (640×480). El microprocessador és un Cortex A8 a 1 GHz.

Les vendes d’aquest terminal arribaran a temps per a la campanya nadalenca, doncs es podrà aconseguir a partir del 16 de desembre de dues maneres: lliure (unlocked) a través d’Internet, i finançat per operadora. Google ha après dels seus errors i no només es basarà en la venda directa online del telèfon lliure, si no que comptarà amb les operadores.

Amb aquest nou terminal, Google es consolida com a revenedora de dispositius electrònics fabricats, per subcontracte, per altres marques. Això debilitaria la seva posició a llarg termini si a Android li sortís algun rival d’entitat per part d’un fabricant de programari, quelcom que de moment encara queda molt lluny.

Més informació

Lloc web del Nexus S

Twitter oficial dels productes Nexus

Entrada del blog de Google en la qual s’hi anuncia el Nexus S

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina