El Nexus tablet sembla una mica més a prop

Compartir

En una entrevista a un diari italià, Eric Schmidt admet que Google està treballant en el seu propi tablet. La finalitat d’aquest seria esperonar el mercat dels tablets Android enfront de l’iPad, en un moviment semblant al què es va fer al seu dia amb el Nexus One. En la mateixa entrevista, el president executiu de la multinacional californiana parla també de la competència amb Apple i de Steve Jobs.

Tablet Nexus

GA – Tal i com ja avançàvem fa un mes, Google sembla decidida a estendre el seu segell Nexus a altres àmbits dels gàdgets electrònics a més dels smartphones. La propera parada semblen ser els tablets.

Almenys, això podem deduir de les declaracions d’Eric Schmidt (President Executiu de la companyia) al prestigiós rotatiu italià Corriere della Sera, en les quals afirma que els nois de Sergey Brin i Larry Page llançaran al mercat un tablet d’altíssima qualitat en un període d’uns sis mesos.

És possible que aquest llançament es realitzi sota el segell Nexus o amb algun altre nom, però la veritat és que el paper que jugarà serà el mateix que en el seu dia va jugar el Nexus One: crear un terminal emblemàtic que pugui jugar de tu a tu amb l’iPad en qüestions tant de màrqueting com de rendiment de la màquina en si. És a dir, crear una icona que sigui vendible per se, per ser el que és a més de per funcionar bé.

Tampoc es donen detalls sobre el fabricant encarregat de tirar endavant el projecte, una tasca que podria recaure en Motorola (l’adquisició de la qual encara està pendent del veredicte de les autoritats reguladores) Samsung, o LG.

La pregunta que molts es fan és si Google també està projectant o, tan sols sospesant, el llançar algun model de televisor intel·ligent (Smart TV) sota segell Nexus per a esperonar l’adopció d’una plataforma (Google TV) que no està aconseguint un èxit tan immediat com seria desitjable, a més de poder-se trobar aviat amb més competència en el mercat (Sony, que rumoregen està preparant la seva pròpia plataforma, i Apple, que sens dubte potenciarà la que ja té).

Apple: competència brutal

Precisament, en la visió d’Eric Schmidt i de Google, el mercat dels smartphones serà un joc de dos, ells i la companyia de Cupertino. El president executiu de Google va elogiar la figura de Steve Jobs, a qui va comparar amb Miquel Àngel (bona comparació si tenim en compte que parlava per a un mitjà italià), així com també els productes d’Apple com l’iPad.

Schmidt va afirmar que la competència entre ambdues serà molt dura, fins al punt de qualificar-la de “brutal”, però també va manifestar que això és una cosa lògica en el món capitalista. La fórmula per guanyar en aquest duel: segons ell, productes d’altíssima qualitat, que són els que impulsarà la seva companyia.

Sobre Siri, Schmidt va dir estar estranyat de que se li pregunti per a quan un assistent vocal com aquest que ha fet furor en els iPhone, ja que la seva companyia ja disposa de la tecnologia des de fa temps, però no va revelar si Google la durà un pas més enllà o es quedarà com està.

 

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: