Ni en James Bond: un rellotge-telèfon mòbil completament funcional

Compartir

Fabricat per una companyia xinesa, consisteix en un telèfon tribanda completament funcional amb totes les funcions que podríem esperar d’un mòbil modern.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Tots hem vist en una pel·lícula o sèrie de televisió alguns invents que s’avançaven al seu temps essent un prodigi de la tecnologia electrònica. Des dels gàdgets amb els quals el cèlebre Q ha armat a l’agent secret 007 (James Bond) en la seva saga de pel·lícules fins a l’entranyable sabatòfon amb el qual el superagent 86 rebia les seves comunicacions (tot un precursor còmic de la telefonia mòbil), han estat creacions que en alguns casos han avançat dispositius comercialitzats a posteriori o que almenys ens han fet somiar amb ells. Algun cop us heu volgut comunicar a través del vostre rellotge? ara podeu pel mòdic preu d’uns 800 Euros.

Imatge promocional de l'M500

L’M500 presumeix de ser el telèfon mòbil més petit del món, i no és per menys: es presenta en forma de rellotge de polsera. Totalment funcional, proporciona a l’usuari tot el que pot trobar en un senzill smartphone: la possibilitat de realitzar i rebre trucades, escoltar fitxers MP3, veure vídeos en MP4, enviar i rebre missatges SMS, MMS o correu electrònic POP3, navegar per la Web (amb l’IBIGO Web Browser, que segons tots els indicis es tracta d’un desenvolupament propi de la companyia) o accedir als nostres contactes (té espai per emmagatzemar dades de fins a 300 contactes).

Compta amb 128 Mb. de memòria interna, una quantitat gens menyspreable si hem de jutjar-ho per la petitesa del dispositiu. Per interactuar amb ell disposem de pantalla tàctil, connexió USB (per on es recarrega la seva bateria) i Bluetooth. Com veiem, un telèfon al qual no li manca absolutament res malgrat les seves petites dimensions. La pantalla és en color, d’1,5 polzades i amb resolució de 128×160 píxels, i amb el rellotge-telèfon s’hi inclou un petit stylus (punter) per treballar en ella.

La bateria aguanta fins a 80 hores en mode standby (d’espera) i permet parlar fins a 200 minuts, poc en comparació amb altres telèfons mòbils però molt si tornem (és indefectible) a pensar en la mida de l’aparell i per tant en una bateria molt petita. En qüestió de compatibilitat idiomàtica el podem trobar disponible en anglès, turc, alemany, rus i àrab.

Pel que fa a l’àudio, no he pogut aclarir si inclou micro i altaveus que ens permetin parlar directament amb el rellotge, però gràcies a la seva connexió Bluetooth és possible connectar-lo amb un mans lliures que empri aquesta tecnologia, amb el que la conversa es converteix en privada.

L’M500 sembla només el principi d’una saga de dispositius de comunicacions en format rellotge, doncs en el lloc web de l’empresa que el comercialitza trobem una referència a futurs models numerats com a MW100, MW200, MW300,… i així fins al MW900, les funcionalitats dels quals inclouran la capacitat de connectar-se a xarxes WiFi o WiMAX entre d’altres segons el model. També s’afirma en aquesta pàgina que operadors com Orange, Vodacom, MTN o Virgin ja han aprovat el model per al funcionament en les seves xarxes.

Esperem que aquest rellotge altament tecnològic tingui més sort al mercat que el model de Fossil funcionant amb Palm OS 4, que va tenir molt poc èxit al mercat, essent potser un aparell que es va avançar massa al seu temps i no va ser ben comprès.

Guillem Alsina