Nokia 5800 XpressMusic, objectiu: batre l’iPhone

Compartir

El fabricant finlandès llança el seu primer telèfon amb pantalla tàctil orientat al públic melòman i amb l’objectiu no escrit de contenir l’avanç del reeixit telèfon d’Apple.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Feia dies que es rumorejava sobre la propera aparició d’un telèfon de Nokia amb pantalla tàctil orientat a fer-li la competència a l’omnipresent iPhone d’Apple que, des de la seva arribada, ha revolucionat el sector de la telefonia mòbil. El nou Nokia 5800 XpressMusic és la resposta finlandesa al desafiament vingut des de Cupertino.

Una vista general del nou terminal de NokiaFins ara, a més, Nokia no comptava amb un dispositiu de pantalla tàctil en el seu vast catàleg de terminals, una tecnologia que la companyia finlandesa havia menyspreat algun cop per boca d’algun dels seus alts directius. Tot i això, les regles del mercat són les que manen, i si el públic demana telèfons amb pantalles tàctils, caldrà que algú els hi ofereixi, de la mateixa manera que estan fent altres rivals directes de Nokia com HTC amb la seva gamma Touch.

Passant ja al telèfon en si, el 5800 XpressMusic es dirigeix com el seu nom indica a l’aficionat més melòman, aportant una bona qualitat d’àudio i essent un dels primers dispositius en suportar Comes With Music, el servei de descàrregues de música de la companyia finlandesa que buscarà rivalitzar amb l’iTunes d’Apple, el rei indiscutible en aquest camp. El servei de Nokia s’ha presentat paral·lelament a aquest model de telèfon.

El terminal en si és estilitzat, amb un frontal ocupat gairebé en exclusiva per la pantalla tàctil de 3,2 polzades, resolució nHD de 640×360, i els tres botons que trobem a la part inferior d’aquesta (acceptar una trucada, penjar i passar a la pantalla anterior). Com en l’iPhone i ja en la majoria dels mòbils amb pantalla tàctil en format panoràmic, en rotar noranta graus l’aparell, la disposició de la pantalla també canvia rotant la imatge en la mateix mesura que el terminal, facilitant-nos per exemple el visionat de vídeo. Això es fa gràcies als acceleròmetres inclosos en el telèfon, una tecnologia introduïda per Apple que han adoptat ràpidament altres fabricants.

El sistema operatiu que governa la màquina és Symbian (l’habitual de la casa, i ja en el seu poder després de l’operació de compra realitzada recentment) en la seva versió 9.4 amb interfície S60. Precisament en aquesta interfície d’usuari hi trobem les principals novetats d’aquest telèfon: les barres de contactes (Contacts Bar) i de mitjans (Media Bar). Ambdues són barres de menú desplegables que ens faciliten l’accés als nostres contactes i la seva informació relativa (missatges SMS, correus electrònics, fotografies, actualitzacions del bloc,…), i als mitjans (música, vídeos, animacions flash, descàrregues des d’Internet,…) respectivament. El navegador web ens permet visitar qualsevol lloc a Internet, ja que també inclou la capacitat per visualitzar animacions Flash.

Pel que fa a la memòria per a emmagatzematge de dades, Nokia ha proclamat als quatre vents que aquesta és de 8 GB., però realment aquesta capacitat la tenim en la memòria microSD que ve en el paquet de venda, i que podem inserir a la ranura inclosa en el terminal, admetent targes de fins a 16 GB. Internament, el telèfon disposa només de 81 MB, essent inferior en aquest aspecte a la gamma iPhone d’Apple, que sense necessitar targes addicionals ofereix 8 o 16 GB. d’espai.

El 5800 XpressMusic en apaisat

 

Altres característiques del Nokia 5800 XpressMusic són:

– Processador d’imatges en 3D integrat
– Inclou càmera de 3,2 Mpx. amb capacitat per gravar vídeo, i zoom digital de fins a 3 augments. També disposa d’una càmera davantera per a vídeotrucades
– Bluetooth 2.0
– Mans lliures integrat
– Ràdio FM inclosa al telèfon
– Disposa de sortida de TV amb cable de connectivitat de vídeo Nokia inclòs en el paquet de venda
– Per a l’escriptura presenta en pantalla un teclat alfanumèric (per a l’entrada dels números de telèfon) o un complet teclat QWERTY (per a missatges SMS, adreces d’Internet o altres textos), tots dos virtuals
– Connector micro-USB a USB 2.0 d’alta velocitat
– En la versió 3G de l’aparell també s’hi inclou compatibilitat amb xarxes WiFi
– Admet la sincronització amb un PC mitjançant Nokia OVI Suite
– Compatible amb aplicacions Java MIDP 2.0
– Disponible amb carcasses en tres colors (vermell, blau i blanc)

Aquest nou aparell serà posat a la venda a finals d’aquest any.

Guillem Alsina