Nokia aclareix dubtes sobre els vídeos demostratius del Lumia 920

Compartir

Alguns dels extractes de vídeos presentats com a fruit d’un Lumia 920 amb tecnologia PureView d’estabilització d’imatge no corresponien, realment, a aquest aparell. La companyia ja ha presentat les seves disculpes.

Kevin Shields ahir durant l'esdeveniment de Nokia

Kevin Shields ahir durant l’esdeveniment de Nokia

Ahir dimecres a la tarda hora catalana (matí hora americana) Nokia presentava els seus nous terminals de la gamma Lumia, el 920 amb tecnologia PureView, i el 820 amb carcasses intercanviables.

En el cas del 920, el seu gran al·licient és la tecnologia PureView, que millora determinats aspectes en la presa d’imatges i vídeos amb la càmera del terminal. En un moment de la presentació, i en parlar de l’estabilització òptica de la imatge (OIS, per les seves sigles en anglès), es va passar un vídeo demostratiu en què es comparava la presa del mateix vídeo emprant aquesta tecnologia i sense usar-la. Val a dir que, de manera objectiva, les imatges milloraven molt amb l’OIS activada.

Òbviament, es va donar com a segur que el vídeo en qüestió havia estat realitzat amb un Lumia 920 a fi i efecte de demostrar la qualitat del maquinari i el programari, però ja a les poques hores es va saber que el metratge havia estat realitzant no emprant el nou terminal, si no una altra càmera.

El fabricant finlandès ha reconegut el seu error, penjant en el seu blog no només una disculpa, si no també un vídeo que, ara si -o, almenys, això se suposa-, està filmat emprant un Lumia 920.

Òbviament (i malgrat la disculpa pública), Nokia no s’ha pogut escapar d’un bon nombre de crítiques expressades a través de les xarxes socials, principalment Twitter.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: