Nokia admet jugar-s’ho tot a una carta

Compartir

En un document remés a les autoritats nord-americanes, la companyia finlandesa afirma que la seva aposta per Windows Phone no manca té riscos ja que, en cas de fracassar, podria deixar-los molt desemparats en el mercat.

Stephen Elop a la passada Nokia World. Imatge cortesia de Nokia

Stephen Elop a la passada Nokia World. Imatge cortesia de Nokia

En el seu informe anual remés a la SEC (Securities and Exchange Commission dels Estats Units, entitat encarregada de vetllar pel correcte desenvolupament del mercat), Nokia admet que la seva aposta per adoptar Windows Phone en la seva línia de smartphones és arriscada ja que, en cas de fallar, es veurà condemnada a dependre de la seva línia de “feature phones”, terminals a mig camí entre els mòbils convencionals i els smartphones.

El rotatiu online Mobile Business Briefing (lligat a la GSMA, entitat organitzadora del Mobile World Congresses fa ressò de la notícia.

Aquests terminals de menor potència, basats encara en el sistema Symbian pel que fa a Nokia, estan en ple creixement en els anomenats mercats emergents, però fins i tot aquest té data de caducitat, ja que les expectatives a mitjà/llarg termini és que en aquests mercats comenci a augmentar la demanda de smartphones en detriment dels feature phones. I en els mercats de primera línia, evidentment la demanda es centra en els smartphones.

A més de les expectatives decreixents a mitjà termini, el mercat dels feature phones s’està tornant cada dia més competitiu, segons admet Nokia. Això portarà a l’empresa a realitzar una forta inversió en aquest segment per competir amb altres fabricants. Tot i això, la focalització en Windows Phone i les condicions canviants del mercat estan portant el fabricant finlandès a vendre menys terminals Symbian dels que pensava, i si bé manté l’horitzó del 2016 per al suport al veterà sistema operatiu, l’evolució de les tendències podria portar-la més endavant a canviar tal objectiu.

Si els d’Espoo volen triomfar en els smartphones, hauran d’entregar als consumidors grans quantitats de terminals atractius a un preu competitiu i amb característiques que els diferenciïn clarament de la seva competència, segons descriuen en el mateix informe. Així mateix, indiquen que tant Apple amb iOS com Google amb Android i els nombrosos fabricants que el recolzen, estan vivint un moment dolç entre el públic.

A ningú se li escapa que l’aposta per Windows Phone seria arriscada però ara, amb els daus ja llançats, la pregunta és: què passarà si acaba fracassant. La resposta més immediata és l’adquisició per part de Microsoft, però hi ha més alternatives?

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: