Nokia compra la ‘joint venture’ que tenia amb Siemens

Compartir

La divisió de fabricació de terminals i la d’infraestructura de xarxes tornaran a operar juntes sota una mateixa empresa comuna.

Ambdues companyies, posseïdores cadascuna de la meitat de Nokia Siemens Networks, han fet públic un acord segons el qual Nokia adquirirà el 50% de la joint venture, quedant-se amb tota la companyia.

Nokia Siemens Networks fou fundada el 2007, i malgrat que les companyies finlandesa i alemanya s’han repartit la seva titularitat al 50%, la direcció de les operacions diàries requeia en Nokia, i la seva seu estava a Espoo, la mateixa localitat que acull els quarters generals de Nokia. L’interès de Siemens era, simplement, pecuniari.

La seva creació respon a l’empenta dels fabricants asiàtics d’infraestructures de comunicacions, especialment d’empreses xineses com Huawei, el material de les quals era més econòmic que el de fabricants com Ericsson, Nokia o Siemens per separat. Aquestes companyies asiàtiques se’n van endur molts dels contractes de desplegament d’infraestructures 3G i 4G en diversos països, la qual cosa va portar a Nokia i a Siemens a aplicar la màxima de “la unió fa la força”.

El preu de l’operació ha estat valorat en 1.700 milions d’euros, i es tancarà al llarg del tercer trimestre de l’any, en ple període estiuenc, si no sorgeix cap contratemps.

L’adquisició podria suposar, més enllà d’una despesa, la incorporació d’una font de generació d’ingressos, perquè els resultats de Nokia Siemens en el mercat estan essent remarcablement bons.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: