Nokia dóna a conèixer més detalls sobre el seu netbook

Compartir

NokiaFinalment no estarà basat en la propera generació de microprocessadors Atom, sinó en tecnologia ja existent, i la seva bateria de 16 cel·les promet una durada de fins a 12 hores.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Durant el Nokia World 09 celebrat a la localitat alemanya de Stuttgart aquests passats dimecres i dijous 2 i 3 de setembre, Nokia va presentar en societat el model de netbook que marcarà la seva entrada en aquest sector, anunciat uns dies abans. Un dels punts més destacats per la premsa en general i la mateixa Nokia és la possibilitat de reproduir vídeo d’alta definició, el què va fer sospitar als analistes que la màquina podria basar-se en la propera generació de xips Atom d’Intel, que rep el nom en clau de Pineview.

El nou Nokia Booklet 3G 

Però, finalment, el fabricant finlandès s’ha inclinat per emprar tecnologia ja existent al mercat, pel què la seva màquina muntarà un xip Atom Z530 a 1,6 GHz. amb un xipset Poulsbo que no necessita ventilador i les capacitats gràfiques del qual aconsegueixen els 1080i. Un disc dur de 120 Gb. i una memòria d’1 Gb. de RAM completen les dades bàsiques d’aquest model.

La memòria RAM és probablement l’aspecte que més crítiques generarà, ja que segons informa la mateixa Nokia, es troba soldada a la placa base i, per tant, no és ampliable ni substituïble. Comptant que el sistema operatiu és Windows 7 que ja està dissenyat per treballar amb netbooks (màquines sempre amb un hardware més restringit), aquesta quantitat hauria de ser prou, però no òptima ni el que cap esperar d’un ordinador de gamma alta com aquest, el preu del qual serà de 570 Euros.

Nokia aposta per un disseny elegant i altes prestacions

Amb la inclusió del mòdul 3G, Nokia enfoca aquest dispositiu als usuaris que necessiten connectar-se a la Xarxa de xarxes en mobilitat, comptant amb què part del seu preu serà subvencionat per l’operadora, i que així el client el veurà una més bé de preu (que, al cap i a la fi, d’una o altra manera s’acaba pagant).

En la resta dels aspectes, el Booklet 3G inclourà 3 ports USB 2.0, tarja WiFi 802.11 b/g/n (aquest darrer estàndard encara avui en esborrany), Bluetooth 2.1+EDR, A-GPS, lector de targes SD, i sortida de vídeo HDMI. Menció a banda per a la bateria, de 16 cel·les i que promet una autonomia de fins a 12 hores de feina ininterrompuda. Sense cap mena dubte, tota una fita si compleix mínimament amb el que anuncia.

El nou Booklet 3G de Nokia

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)