Nokia dóna un cop d’efecte oferint navegació GPS gratuïta

Compartir

Telefonia mòbilLa companyia finlandesa reforça encara més la seva estratègia de serveis amb l’obertura del seu excel·lent OVI Maps.

Redacció – Nokia s’ha convertit en un referent en el segment de les utilitats de navegació i cartografia d’ençà de l’adquisició de Navteq en el 2007, empresa que li ha servit de base per al seu servei OVI Maps, fins ara de pagament però que des de fa pocs dies és totalment gratuït.

Els sistemes GPS tradicionals (com els que, per exemple, es munten en els cotxes) acostumen a oferir mapes de pagament limitats a unes regions concretes, de manera que quan es viatja fora de l’àrea coberta pel mapa, s’ha d’adquirir una llicència d’ús per als mapes de la regió de destinació. El fabricant finlandès trenca aquesta tònica oferint mapes de qualitat gratuïtament. A més, els usuaris disposaran de navegació assistida per veu i totes les funcionalitats que puguin trobar en un receptor de GPS de qualsevol altra marca.

Nokia s’avança així als seus principals competidors al mateix temps que reforça la seva estratègia de serveis i enforteix la marca OVI. Segons la mateixa companyia, "aquest moviment té el potencial de duplicar la mida del mercat de la navegació GPS en els terminals mòbils" gràcies a què molts usuaris que no empren aquests serveis per motius de cost passaran a fer-ho ara.

Si bé el moviment de Nokia beneficiarà a aquesta empresa, és poc probable que perjudiqui les vendes dels fabricants de navegadors GPS per a cotxes, ja que la cartografia de Nokia es dirigeix -almenys inicialment- només als seus terminals de telefonia. Qui compra un GPS per a automòbil valora la comoditat de tenir un dispositiu instal·lat en el seu cotxe sense haver de recórrer a connectar i utilitzar el telèfon mòbil com a tal, mentre que qui empra el mòbil com a navegador per raons econòmiques, tampoc és un client potencial d’aquests sistemes.

Malgrat tot, a qui si pot afectar negativament l’anunci de la multinacional finlandesa és a les divisions de programari per a smartphones dels productors com TomTom o Garmin, i als fabricants de terminals rivals, ja que la cartografia i navegació GPS gratuïta constituirà amb tota seguretat un al·licient per als compradors a l’hora de triar telèfon mòbil.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)