Nokia dóna una segona oportunitat a Symbian com a sistema operatiu per a smartphones

Compartir

NokiaTot i el que havia afirmat amb anterioritat, la companyia finlandesa ha confiat un cop més en la plataforma de programari de la seva propietat per tal d’equipar els seus darrers desenvolupaments presentats en societat en el Nokia World celebrat durant aquests dies a Londres.

Nokia N8Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Malgrat que alguns esperaven que en el darrer minut el famós constructor finlandès presentés un nou model equipat amb MeeGo (plataforma Linux hereva de Maemo per part de Nokia), la veritat és que els quatre exemplars de smartphones presentats en el Nokia World executen Symbian. Un Symbian, això si, profundament renovat per fer front als reptes plantejats per Apple amb l’iPhone, l’exèrcit d’Androides (cada dia més potents i amb més acceptació del públic) i RIM amb les seves omnipresents BlackBerry.

Les crítiques al sistema operatiu (anteriorment una empresa participada per diversos fabricants de terminals amb majoria d’accions de Nokia fins que aquesta la va adquirir totalment al juny de 2008) han estat molt dures al llarg dels darrers mesos, arribant a afirmar alguns mitjans que li estava arribant l’hora a la veterana plataforma. Fins i tot semblava que la mateixa Nokia s’afegia al funeral avançat de Symbian explicant que veia el futur dels seus smartphones marcat per MeeGo, la plataforma el control de la qual comparteix amb Intel. I tot i semblar que lluitava contra vent i marea, la Fundació Symbian ha continuat apostant pel futur de la seva plataforma.

El nou Symbian^3, la versió d’aquesta plataforma que equipa als nous smartphones de Nokia, fou presentada en el passat Mobile World Congress quan encara estava per acabar, i com a principals novetats presenta, entre d’altres, la possibilitat de treballar amb widgets més avançats que en les versions anteriors del sistema, el vídeo en alta definició i fins a tres escriptoris íntegrament personalitzables, quelcom que s’intuïa vagament en Symbian^1 com una capacitat de futur.

Els nous models de Nokia són l’N8, C7, E7 i C6. El primer d’ells, l’N8, sembla el smartphone dirigit al públic més amant de l’oci personal, amb una sortida de vídeo HDMI que ens permet connectar-lo a un televisor per veure continguts en alta definició. La càmera fotogràfica i de vídeo incorporada gaudeix d’una òptica Carl Zeiss i 12 megapíxels. Sense cap mena de dubte, una autèntica “bèstia” de la que ja se’n coneixien els detalls.

L’E7 sembla destinat a ser el substitut de l’N97, una màquina que va rebre agres crítiques després del seu llançament degut als problemes de rendiment que, almenys parcialment, es van solucionar amb la instal·lació de la versió 2.0 del firmware. Nokia sembla decidida a no cometre les mateixes errades d’abans, i l’acabat i rendiment de l’E7 semblen, a priori, perfectes. Aquesta màquina constitueix un smartphone més orientat a usuaris corporatius que a l’usuari final, amb un teclat QWERTY complet i compatibilitat amb Microsoft Exchange ActiveSync.

Nokia E7
Nokia E7

El C7 inclou una pantalla AMOLED, i és el telèfon d’aquesta sèrie més dedicat als amants de les xarxes socials com Facebook o Twitter, igual que el C6 que és una mica més petit i més barat, un smartphone ideal per a l’usuari final.

Aquests nous terminals arribaran a les botigues abans de final d’any, a punt per a la temporada nadalenca.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina