Nokia entra en el sector dels netbooks amb una oferta diferenciada

Compartir

NetbooksEl fabricant finlandès anuncia la seva propera entrada en lliça en el segment dels ordinadors més petits amb una màquina basada en la plataforma Atom d’Intel i que executarà el futur Windows 7. Comptarà amb connectivitat a Internet a través de xarxes de tercera generació i una carcassa d’alumini que bé podria signar la mateixa Apple per a una de les seves màquines.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Ja s’especulava abans de començar el darrer Mobile World Congress d’enguany, cap allà al febrer, però no ha estat fins ara que s’ha confirmat l’aposta del constructor finlandès per entrar en un terreny, el de la informàtica, que no li és tan aliè com podria semblar, doncs els actuals smartphones no disten gaire d’un ordinador ben petit i amb menys potència.

El nou netbook de NokiaI l’entrada de Nokia en aquest segment que representa actualment el de major creixement i més rivalitat entre els fabricants, es farà amb un model diferenciat en funcionalitats i estètica, fet que el dirigirà a un tipus de públic molt definit. Pel que fa a les funcionalitats, la que més ha cridat l’atenció és la inclusió d’un mòdul per a introduir una SIM de telefonia mòbil “en calent”* amb una línia de dades, fet que ens proporciona connectivitat a Internet on vulgui que ens trobem a través d’una connexió GPRS, 3G o HSDPA.

La bateria serà un altre dels punts forts de l’aparell, amb una autonomia de fins a 12 hores, com sempre amb la reserva de ser hores teòriques i sense especificar si aquestes es compten amb el mòdul 3G activat o el maquinari per a reproducció de vídeo d’alta definició en funcionament. Aquest darrer punt, la possibilitat de reproduir vídeo en qualitat HD, és un altre dels elements que s’ha destacat més del netbook, el nom comercial del qual serà Booklet 3G.

La plataforma emprada serà l’Atom d’Intel, malgrat que és probable que no el vegem a les botigues fins que aparegui la propera generació d’aquests xips de la multinacional californiana Intel; el motiu és simple: actualment la plataforma Atom no és capaç de reproduir vídeo en alta definició de forma nativa, pel què la seva propera generació (el nom en clau de la qual és Pineview) sí que inclourà un subsistema gràfic amb un accelerador per a reproduir vídeo en HD, quelcom cada dia més demanat. El llançament de Pineview està previst per al darrer trimestre d’aquest mateix any.

Aquest aparell també comptarà amb una sortida de vídeo a un monitor extern en format HDMI, tarja de xarxa WiFi, Bluetooth, lector de targes SD, i webcam integrada a la part frontal. Un A-GPS facilita l’ús dels serveis de geoposicionament com Nokia Maps.

Tota aquesta maquinària s’embotirà juntament amb una pantalla de deu polzades en una carcassa d’alumini que, segons molts blocaires i pàgines d’informació tecnològica, recorda als ordinadors d’Apple. Els serveis online OVI dels que la companyia n’ha fet la seva bandera per afrontar el present i futur de la Internet social, tindran també una forta presència en aquesta màquina.

Una bona aposta

Sense cap mena de dubte, el què promet Nokia ha despertat l’interès del públic en general (i encara més entre la comunitat geek), però manca veure com respondrà davant del seu llançament comercial. Al meu parer, només un factor no ha estat considerat per Nokia: oferir una màquina amb unes dimensions més contingudes, com el Sony Vaio P, una grandària molt poc explotada encara en el mercat de masses. Això, naturalment, s’hauria de fer a un preu inferior al de l’oferta de la companyia japonesa, actualment encara molt elitista.

El preu i altres condicions de llançament així com possiblement la seva data, seran anunciats durant el fòrum Nokia World que es celebrarà a la localitat alemanya de Stuttgart aquests mateixos dimecres i dijous dies 2 i 3 de setembre.

* és a dir, mentre l’ordinador està engegat, el sistema operatiu carregat i tot en funcionament.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)