Nokia es reestructura per enfrontar-se millor als reptes del mercat actual

Compartir

La multinacional finlandesa busca reinventar-se a ella mateixa dividint-se en tres unitats operatives: ‘Solucions mòbils’, ‘Telèfons mòbils’ i ‘Mercats’.

Col·laboradors – El canvi serà efectiu a partir de l’1 de juliol del 2010 i té com a objectiu “accelerar la innovació de productes i programari” d’acord amb les fites de la companyia d’integrar continguts, aplicacions i serveis en els seus ordinadors portàtils, ’smartphones’ i la seva cartera de telèfons mòbils.

La nova unitat de ‘Solucions mòbils’ es concentrarà en els ordinadors portàtils i telèfons intel·ligents de gamma alta, basats tant en la plataforma Meego com en Symbian. Aquests dispositius s’integraran “estretament” amb els serveis d’Internet de Nokia per tal d’“augmentar el valor combinat” ofert als consumidors.

Per la seva banda, la renovada unitat de ‘Telèfons mòbils’ es centrarà en “mantenir el lideratge de Nokia” en el mercat de la telefonia a més de tenir la responsabilitat de gestionar els mòbils Series 40, el sistema operatiu mòbil “més estès en el món”.

Ambdues unitats, ‘Solucions mòbils’ i ‘Telèfons mòbils’, tindran una cartera de productes diferenciats i gestionaran íntegrament la planificació de producte, I+D i actius de programari de cada terminal.

La unitat de ‘Mercats’ s’encarregarà de les activitats de compravenda que faci Nokia, incloent-hi vendes i màrqueting, gestió de la cadena de subministrament global de Nokia i les operacions d’abastiment.

A més d’ampliar el nostre lideratge en telèfons mòbils, estem decidits a respondre amb més rapidesa a les oportunitats de creixement que esperem en el sector dels telèfons intel·ligents i els ordinadors portàtils”, va explicar el CEO de Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo.

Segons el màxim responsable de la companyia, la nova estructura organitzativa de Nokia està dissenyada per “accelerar l’execució i la innovació”, tant a curt com a llarg termini, el que, segons Kallasvuo, permetrà “consolidar les seves solucions mòbils”.

Per tal d’aconseguir “un equilibri adequat” entre la continuïtat del negoci, les competències professionals i una execució més ràpida, aquesta reestructuració orgànica també inclou canvis entre els alts executius de Nokia.

La unitat de ‘Solucions mòbils’ estarà a càrrec d’Anssi Vanjoki i es composa de diversos equips, entre ells Meego, dirigida per Alberto Torres; i ’smartphones’ Symbian, dirigit per Jo Harlow.

Com a part de la unitat de ‘Solucions Mòbils’ estarà l’equip de ‘Serveis’, dirigit per Tero Ojanpera, que continuarà desenvolupant Ovi com un servei integrat en els telèfons intel·ligents i ordinadors portàtils i conduirà el desenvolupament i desplegament de nous serveis en els telèfons mòbils de Nokia.

Nokia també ha anomenat a Rich Green com a director de tecnologia, assumint la responsabilitat de conduir l’arquitectura tecnològica comuna de Nokia. Green “aportarà una gran experiència”, segons l’empresa, després del seu pas pel Silicon Valley, on va treballar uns quants anys a Sun Microsystems. Ramírez tindrà com a superior immediat a Anssi Vanjoki.

Dirigida per Mary McDowell, la unitat de ‘Telèfons mòbils’ treballarà “en estreta col·laboració” amb ‘Serveis’ per afegir valor als dispositius de gamma baixa per mitjà d’ofertes com ara Ovi Life Tools, Ovi Mail, Ovi Store i Nokia Money.

La unitat de ‘Mercats‘ es seguirà centrant en les vendes globals de Nokia i en tasques de màrqueting, venda de solucions, la transformació cap al màrqueting digital i la consolidació i globalització de la cadena de subministrament i l’aprovisionament de Nokia. ‘Mercats’ estarà a càrrec de Niklas Savander.

Kai Oistamo serà l’encarregat d’assumir el paper de director general de desenvolupament i director de desenvolupament corporatiu.

En contraposició als nous nomenaments, dimarts passat, Rick Simonson, qui dirigeix actualment la unitat de ‘Telèfons mòbils’, va decidir abandonar l’empresa al·legant “motius familiars“. Simonson només complirà set mesos en el càrrec després d’haver deixat el seu lloc de director financer de la multinacional per encarregar-se de la unitat de ‘Telèfons mòbils’.

Simonson deixarà el consell executiu del Grup Nokia amb data 30 de juny 2010. Tot i això, continuarà com a assessor de Nokia, treballant com a membre del consell d’administració de Nokia Siemens Networks després de la seva sortida de Nokia.

Rick ha aportat una contribució substancial i deixa al seu darrere un llegat de lideratge operatiu i financer. M’agradaria donar-li les gràcies per la seva inestimable contribució”, va dir Kallasvuo. “Sens dubte trobarem a faltar en Rick, però estem molt contents amb la seva continuïtat com a assessor i un membre de la junta de Nokia Siemens Networks“, va afegir.

A partir de l’1 de juliol de 2010 el Consell Executiu del Grup Nokia estarà composat pels següents membres: Olli-Pekka Kallasvuo, Aho Esko, Akras Juha, Ihamuotila Timo, McDowell María, Oistamo Kai, Ojanpera Tero, Savander Niklas, Alberto Torres, i Vanjoki Anssi.

Font

NoticiasDot.com

Guillem Alsina