Nokia es va equivocar

Compartir

La companyia d’Espoo va voler fer una concessió al màrqueting i li està anant pitjor el resultat que si no ho hagués ni intentat.

Per sobreviure com a fabricant independent de terminals de telefonia amb una certa força al mercat (posem entre les tres primeres marques), Nokia necessita començar a tenir èxit en les seves vendes ja i, fins i tot més bé, ahir mateix. La companyia d’Espoo ha jugat diverses cartes, que en el model 920 presentat la setmana passada es centren en una potent aplicació de realitat augmentada i, sobretot, a unes excel·lents possibilitats fotogràfiques.

Tot i això, les ganes de presentar un cavall guanyador van trair els responsables de muntar la presentació: probablement sense aturar-se a meditar-ho gaire, van incloure imatges realitzades amb càmeres professionals que es donava a entendre com a pròpies del Lumia 920, el model presentat en qüestió. La Xarxa no va trigar a detectar aquesta petita relliscada i a magnificar-la, i si ja la companyia tenia mala premsa a Twitter per part de determinats internautes i sectors, això no ha fet més que atiar el foc.

Crec fermament que tant el Lumia 920 com el 820 són bons terminals, malgrat que ara mateix no contempli l’adquisició d’un telèfon sota Windows Phone (una cosa no treu l’altra). I si, em va molestar descobrir que Nokia havia jugat amb aquestes imatges preses per càmeres professionals en comptes de pel telèfon, però també estic convençut de que en moltes crítiques es va treure excessiva punta al tema, atiat per un ambient hostil a l’empresa finlandesa perquè si.

Caldria cridar-li l’atenció al responsable d’orquestrar tota la presentació, presentar disculpes als consumidors (una cosa que, per la seva banda, l’empresa ja ha fet), prendre bona nota del què ha passat i passar pàgina. I nosaltres, el conjunt dels internautes, passar pàgina també.

Està molt bé detectar aquestes fallades i senyalar-les amb el dit, però quan la companyia ja s’ha disculpat i mostrat com queden les autèntiques fotografies del terminal, ja no cal fer llenya de l’arbre caigut. Tret de si hi ha algun interès pel mig, és clar…

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: