Nokia expandeix la gamma Lumia cap a on li quedava pendent

Compartir

La fabricant finlandesa compleix amb les expectatives i presenta a Abu Dhabi dos phablets i un tablet, a més dels seus corresponents accessoris i nous terminals de la línia Asha.

La conferència Nokia World que se celebra avui a l’exòtica Abu Dhabi ha vist la presentació d’una àmplia gamma de nous dispositius de les sèries Lumia (smartphones) i Asha (feature phones), tot i que cap d’ells ha estat una gran sorpresa tenint en compte la quantitat de rumors que, encertadament, ja preveien tots i cadascun dels llançaments.

Primer tablet

El més destacat de la presentació de Nokia és potser el primer tablet de la companyia, el Lumia 2520 amb pantalla HD de 10,1″(1920×1080) d’alta brillantor per a mostrar-la còmodament en exteriors i connectivitat 4G per LTE, que munta el sistema operatiu Windows RT (versió per a microprocessadors ARM de Windows 8, incompatible amb el programari existent de Windows per a plataforma x86). El material d’aquesta pantalla és Gorilla Glass 2.

Nokia Lumia 2025, el primer tablet de la companyia

Nokia Lumia 2025, el primer tablet de la companyia

La càmera d’aquest dispositiu, de 6,7 megapíxels, és la primera i fins ara única en dotar d’una òptica Zeiss a un tablet. També compta amb una càmera frontal per a vídeo-conferència de 2 Mpx. L’emmagatzematge intern és de 32 GB. ampliables mitjançant targes microSD i disposa de 2 GB. de memòria RAM.

La seva bateria, de 8.000 mAh i capaç d’aguantar fins a 25 dies en espera sense la Wi-Fi activada, o d’11 hores ininterrompudes de reproducció de vídeo, ofereix una funció de càrrega ràpida que facilita la recàrrega d’un 80% d’aquesta en una hora.

La potència d’aquest dispositiu emana d’un processador Qualcomm SnapDragon 800 de quàdruple nucli a 2,2 GHz idèntic al què ja munten alguns dels principals smartphones flagship dels principals fabricants de telèfons mòbils.

En l’apartat de programari, aquesta tauleta tàctil compta amb les apps Nokia Storyteller i Nokia Video director, que ens permeten realitzar muntatges de fotos i vídeo respectivament a partir de les imatges i el metratge que prenem amb el mateix tablet o d’un altre dispositiu Lumia.

També s’hi inclou l’app de mapes de la companyia finlandesa, que facilita la consulta offline, el que implica que en la mateixa tauleta tàctil hi resideix la informació que necessita el programa. La geolocalització es realitza mitjançant el GPS en el mateix dispositiu.

En el moment del seu llançament, el tablet Nokia Lumia 2520 estarà disponible en colors negre, cyan (tots dos amb acabat en mat), vermell i blanc (en aquests dos casos amb acabat brillant). Inicialment sortirà a la venda als Estats Units (per 499 dòlars), Finlàndia i Regne Unit.

Com a accessori per a aquesta tauleta tàctil, Nokia ha presentat el Power Keyboard, un teclat físic que inclou bateria amb fins a cinc hores de càrrega extra i proporciona dos ports USB estàndards per a la connexió de perifèrics. Aquest accessori tindrà un preu de 149 dòlars.

Phablets

Els Lumia 1520 i 1320 són els primers smartphones de la companyia amb pantalles de 6 polzades, el que els permet afegir una tercera columna de Live Tiles, els quadres que contenen icones de les aplicacions i/o informació en temps real que aquestes proporcionen.

Mostra frontal de la pantalla del Lumia 1520, amb tres columnes de Live Tiles

Mostra frontal de la pantalla del Lumia 1520, amb tres columnes de Live Tiles

La diferència entre tots dos dispositius és que el 1520 supera el 1320 pel que fa a potència de maquinari i capacitats gràfiques i, naturalment, també el supera en el preu.

El primer ofereix una pantalla de 6″ full HD de 1080p i una càmera de fotos/vídeo de 20 Mpx. amb tecnologia PureView, amb el que sense cap mena de dubte s’erigirà en un dur contendent per a l’Xperia Z1 de Sony, que s’està promocionant amb una càmera molt semblant com la millor càmera en un smartphone del mercat. Grava vídeo full HD a 1080p, disposa d’estabilitzador òptic d’imatges tant per fotos com per a vídeo, flash de doble LED, autofocus i zoom òptic de doble augment.

La CPU d’aquest terminal és la mateixa que equipa al tablet Lumia 2520, un xip SnapDragon 800 a 2,2 GHz de quàdruple nucli, ofereix 32 GB. d’emmagatzematge intern ampliables mitjançant targes microSD de fins a 64 GB. i 2 GB. de RAM.

El Nokia Lumia 1520

El Nokia Lumia 1520

El 1320 compta amb una pantalla també de 6″ però, a diferència del model superior, la seva resolució és de 720p. L’emmagatzematge és notablement inferior en mida, de 8 GB. amb 1 GB. de RAM i slot per a targes microSD amb suport de fins a 64 GB. La CPU és una SnapDragon 400 de doble nucli a 1,7 GHz, i la càmera de fotos molt més senzilla que en el seu homòleg també presentat avui, de 5 Mpx.

El Lumia 1320 es pot distingir de l'anterior model per unes cantonades arrodonides

El Lumia 1320 es pot distingir de l’anterior model per unes cantonades arrodonides

La bateria d’ambdós terminals és de 3.400 mAh, més que correcta per a les necessitats energètiques d’una pantalla d’aquesta mida.

En l’apartat de programari, tots dos terminals inclouen l’aplicació Nokia Camera, però el 1520 afegeix a més la Nokia Storyteller que també trobem a la tauleta tàctil Lumia 2520. El 1320 s’ha concebut com a un centre d’oci personal, pel què s’han inclòs en ell aplicacions com Nokia Music o Mix Radio.

El preu del Lumia 1520 és de 749 dòlars més impostos, i es començarà a vendre als Estats Units, diversos mercats europeus com el Regne Unit, França, Alemanya o Finlàndia, i asiàtics com Hong Kong, Xina i Singapur. El rang de colors és de groc, blanc, negre i vermell, tots ells en to brillant.

Per la seva banda, el 1320 constitueix la gran aposta de Nokia per posar al mercat un phablet de bones prestacions a un preu assequible: 339 dòlars més impostos, en colors taronja, groc, blanc i negre. Es començarà a vendre a la Xina i Vietnam, per passar després a altres mercats europeus i asiàtics.

Feature Phones (Asha)

El protagonisme no només ha recaigut sobre la gamma Lumia de terminals; tres nous Asha han estat presentats, amb novetats en els àmbits estètic, funcional i de maquinari: els models 500, 502 i 503, que complementen al 501.

El seu disseny presenta novetats en forma d’efecte de vidre transparent i, en el cas del Asha 503, aquest és compatible amb connectivitat 3G i disposa d’opció de doble SIM a més de càmera de 5 Mpx.

L'Asha 502. S'hi pot apreciar l'efecte de vidre transparent

L’Asha 502. S’hi pot apreciar l’efecte de vidre transparent

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: