Nokia externalitza amb Accenture tot l’ecosistema Symbian

Compartir

NokiaEl fabricant finlandès continuarà dissenyant i fabricant terminals basats en aquesta plataforma de programari, malgrat que tot el desenvolupament futur i manteniment anirà a càrrec d’Accenture, que també posa un peu en el nou ecosistema de Nokia basat en Windows Phone.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Nokia i Accenture han anunciat conjuntament la seva intenció d’arribar a un acord per tal que la finlandesa “passi” a la consultora irlandesa* tot el que es refereix a Symbian, des del desenvolupament futur de la plataforma fins al seu manteniment passant pels serveis afegits.

Amb aquesta externalització, també passaran a formar part de la plantilla d’Accenture uns 3.000 treballadors que ara formen part de Nokia i que treballen en el desenvolupament de Symbian, aplicacions i serveis. Aquesta força laboral es reparteix, segons informa la companyia d’Espoo, entre la mateixa Finlàndia, Regne Unit, Estats Units, l’Índia i la Xina.

L’acord definitiu encara queda pendent de signar, ja que es pot suposar que un cop fet aquest anunci, ambdues parts hauran de resoldre els detalls concrets de l’operació. S’espera que la signatura definitiva es produeixi abans de l’estiu, i que es finalitzi l’operació en els darrers mesos del 2011.

Accenture, que ja treballa amb Nokia en temes de mobilitat des de fa temps, també guanyarà amb això accés als serveis de la plataforma Windows Phone sobre els terminals del fabricant finlandès, proporcionant programari de mobilitat, negocis i serveis per al nou ecosistema del fabricant.

Probablement, la mesura no deixarà satisfets als treballadors de Nokia destacats en els departaments de desenvolupament relacionats amb Symbian, que ja es van manifestar en el passat temorosos del futur dels seus llocs de treball. Si bé de moment sembla que es salvin, un cop la transició de Nokia a Windows Phone hagi acabat, hom es pregunta per a què seran necessaris els seus coneixements en Symbian. I, si bé ambdues companyies han promès recol·locar-los (ja sigui a Accenture o a Nokia), la desconfiança és comprensible.

D’altra banda, i malgrat que Nokia ha deixat ben palès que continuarà treballant en Symbian i mantenint el sistema per als seus usuaris, és d’esperar que aquesta notícia revifi el debat entre blogs i llocs d’informació online.

* Accenture va néixer als Estats Units, però va traslladar els seus quarters generals a Dublín ja fa temps.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina