Nokia hauria de reviure la seva sèrie Communicator

Compartir

El nom dels terminals que li van donar grans moments de glòria podria portar a la multinacional a recuperar-se en vendes dels nous Windows Phone.

El Communicator E90, un dels reeixits models de la sèrie

El Communicator E90, un dels reeixits models de la sèrie

Al meu parer, Nokia va excel·lir en el mercat i va conquerir els consumidors amb la seva sèrie de terminals Communicator 9xxx, com aquell que ens va seduir a la pel·lícula “El Sant” per la qual molts vam sentir enveja de Val Kilmer en utilitzar-lo en diverses seqüències. Van ser una primera avançada del que avui anomenem smartphones, un camp que Apple va reinventar onze anys després amb l’iPhone.

Els Communicator sorgien de l’aparentment senzilla idea de dotar a l’usuari d’un terminal que, als avantatges de la telefonia mòbil, afegís les d’una PDA amb teclat físic. Nokia fou la reina en aquest tipus d’aparells, oferint una qualitat i funcionalitat sense pal·liatius abans de que la revolució multitàctil fes canviar al públic de preferències.

I com els millors anys de Nokia en els que la companyia guanyava fama d’innovadora, de productes ben acabats i que no donaven cap problema i sí moltes satisfaccions, el nom Communicator provoca bons records en aquells que ja tenim uns anyets a les nostres espatlles i hem viscut plenament els bons temps de la multinacional finlandesa… dels quals tampoc en fa tant.

Reviure la sèrie Communicator per a Nokia no hauria d’implicar llançar nous dispositius basats en Symbian amb teclat físic. A fi de comptes, això ja ho podem trobar amb l’E7. No, el que jo vull és un Communicator basat en Windows Phone, amb teclat físic, disseny elegant, funcional i que es trobi a l’avantguarda de la tecnologia.

Llançar nous dispositius sota l’apel·latiu Communicator hauria de permetre a la companyia d’Espoo lligar en el subconscient dels consumidors els bons temps de Nokia i la bona imatge que tenia i que en l’imaginari col·lectiu ha perdut en bona part, amb el present. Nou sistema, noves tecnologies, la mateixa qualitat i eficiència d’abans. Aquest ha de ser al meu parer el missatge que Nokia ha de transmetre als seus consumidors.

I, pel preu, no hauria de ser un problema en què sigui una mica més alt que en els dispositius habituals d’aquesta tipologia; els antics Communicator ja tenien una aura de semi-luxe que els feia més desitjables, també a base de posar uns preus que semblaven inabastables però que podien ser de l’abast de gran quantitat de butxaques.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: