Nokia i Microsoft segellen l’acord definitiu abans del que es preveia

Compartir

NokiaLes presses podrien venir determinades per la caiguda de les accions d’ambdues companyies en el Nasdaq i que bona part del públic en general -i a despit de totes les notes aclaridores i les entrevistes concedides pel fabricant d’Espoo- no acaba d’entendre ni veure l’aliança.

Redacció – Nokia i Microsoft han anunciat la signatura de l’acord definitiu que consuma l’anunci que ambdues van realitzar uns dies abans del Mobile World Congress, i que va concentrar les expectatives de la festa mundial de la tecnologia mòbil, així com va capitalitzar la rumorologia i les tertúlies durant la fira.

Cap sorpresa en el que s’ha anunciat aquest cop, que segueix les línies del que ja s’havia dit al febrer: Nokia proporcionarà a Microsoft serveis de mapes, navegació i geolocalització, convertint-se en proveïdor per a la plataforma Windows Phone en global. També aportarà la seva experiència en internacionalització (suport per a gran quantitat d’idiomes, actualment disponible en Symbian) i disseny de maquinari. Microsoft, per la seva banda, aportarà el cercador Bing, que es convertirà en el cercador per defecte dels terminals llançats al mercat per Nokia. Ambdues companyies donaran cobertura i suport als desenvolupadors, facilitant la migració dels programadors que treballen en l’ecosistema de Nokia a la plataforma Windows Phone 7.

La finlandesa pagarà royaltys a Microsoft per l’ús de Windows Phone en els seus terminals, però la balança en l’aspecte econòmic podria acabar inclinant-se a favor de la companyia d’Espoo ja que aquesta cobrarà dels nois de Steve Ballmer per les seves contribucions a l’ecosistema d’aplicacions, serveis i la seva aportació a les millores de la plataforma.

Finalment, hi haurà un reconeixement mutu de la propietat intel·lectual i el portafoli de patents de cadascuna de les companyies respecte a l’altra.

La signatura definitiva d’aquest acord estava prevista per a més endavant, però és probable que la cotització a la baixa d’ambdues empreses en el Nasdaq hagi portat a avançar aquest moment per a intentar remuntar-la. Nokia ha perdut gairebé tres punts d’ençà de l’anunci de l’11 de febrer, mentre que Microsoft ha perdut uns dos punts des de la mateixa data. Les primeres dades apunten a una lleugera pujada de la cotització d’ambdues, malgrat que haurem d’esperar encara unes setmanes per a comprovar si l’efecte de l’acord signat és o no positiu.

Juntament amb aquest anunci, també s’ha donat a conèixer que els primers terminals de Nokia equipats amb Windows Phone 7 van a bon ritme, millor del que s’esperava, malgrat que tampoc s’han donat dates per a la seva presentació en societat i sortida al mercat. Aquest anunci, i no el de la signatura de l’acord definitiu, pot ser el que hagi esperonat la pujada de la cotització d’ambdues empreses i que pugui fer-ho encara més en un futur proper, perquè el que ara esperen els analistes, inversors i especuladors és que la marca finlandesa presenti els nous terminals per tal de calibrar la reacció del mercat.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina