Nokia i Yahoo! s’alien. Una extensió de l’acord Microsoft-Nokia?

Compartir

L’acord sona a una imitació del que la multinacional finlandesa i Microsoft mantenen per a solucions compatibles amb Exchange i Office en terminals equipats amb Symbian, donada la proximitat entre la companyia de Steve Jobs i Yahoo!

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Nokia i Microsoft uneixen esforços per tal de combatre la progressió de BlackBerry, Android i Apple (iPhone) en el món de la tecnologia mòbil, i ho fan fixant-se especialment en el sector empresarial. Si fins ara havíem vist com la suite de comunicacions unificades de Microsoft era el primer producte de la multinacional de Redmond per a smartphones Symbian, ara l’aliança entre aquests dos gegants sembla fer un pas més enllà però per delegació, a través de Yahoo!

El moment de la presentació de l'acord
El moment de la presentació de l’acord

I és que la pionera d’Internet i Microsoft mantenen més que bones relacions d’ençà que Jerry Yang va deixar la direcció de la companyia que va contribuir a crear en mans de Carol Bartz, molt més propera a la companyia de Redmond. Aquesta major proximitat va donar els seus fruits passat el Mobile World Congress d’enguany, quan es feia públic que ambdues empreses havien arribat a un acord mitjançant el qual Bing passava a ser el motor de cerques emprat pel portal de Yahoo!, i aquesta darrera seria l’encarregada de vendre la publicitat online tant de les seves pàgines com de les dels serveis online de Microsoft.

Probablement, per aquesta mateixa relació cordial entre ambdues multinacionals, i el fet de que Yahoo! sigui enemiga de Google, ha entrat a formar part de l’acord amb Nokia. Aquesta darrera, a més, competeix no només amb les seves plataformes Symbian i Maemo/MeeGo amb Google, sinó que també s’enfronta a la companyia del cercador amb diversos dels seus serveis online com OVI Maps, que competeix directament amb Google Maps.

L’acord entre Yahoo! i Nokia, precisament, tracta sobre mapes i geolocalització, però també sobre correu electrònic i missatgeria instantània en telèfons i ordinadors, tenint un abast mundial.

Els termes de l’acord són els següents:

  • Nokia es converteix en la proveïdora de solucions de mapes i navegació de Yahoo!. Els serveis que proporciona la companyia finlandesa vindran etiquetats com a "Powered by OVI"

  • Yahoo! proporcionarà en exclusiva els serveis de correu i missatgeria instantània oferts per Nokia, que a partir d’ara portaran l’epígraf "powered by Yahoo!"

  • Ambdues companyies treballaran per a federar les identitats dels seus usuaris, de manera que un usuari d’OVI pugui accedir als serveis de Yahoo! amb l’identificador i la seva clau d’OVI, i viceversa.

En el comunicat de premsa conjunt, les dues empreses deixen a entendre que la porta queda oberta a ampliar la seva col·laboració en més aspectes en el futur. Els primers resultats d’aquest acord s’haurien de poder veure passat l’estiu, i continuar implementant aquesta col·laboració al llarg del 2011.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina