Nokia Lumia 1020: aposta per la fotografia

Compartir

El fabricant finlandès presenta un smartphone amb càmera de 41 megapíxels i amb vocació de conquerir els amants de la fotografia sense un terminal amb volum excessiu.

La part del darrere del Nokia Lumia 1020, on hi podem veure l'objectiu de la càmera de 41 Mpx.

La part del darrere del Nokia Lumia 1020, on hi podem veure l’objectiu de la càmera de 41 Mpx.

Ahir a la tarda i des de Nova York, Nokia presentava el nou Lumia 1020, un terminal que funciona sota el sistema operatiu Windows Phone 8 i l’enfocament principal del qual és seduir els amants de la fotografia amb un producte d’alta qualitat.

El principal tret distintiu de la càmera d’aquest Lumia és el seu sensor de 41 Mpx, la segona generació de la tecnologia presentada en societat amb el 808 PureView de la mateixa companyia. A aquest l’acompanyen una òptica ZEISS (l’antiga Carl Zeiss, proveïdor habitual de solucions per a Nokia) de sis lents, un zoom de 3 augments reals en imatges d’alta resolució, flaix de Xenó per a fotos i LED per a vídeos, autofocus i estabilitzador d’imatge.

Foto 'de familia' del Lumia 1020, vist del davant i del darrere

Foto ‘de familia’ del Lumia 1020, vist del davant i del darrere

La càmera davantera també té unes prestacions infreqüents per als terminals actuals, oferint 1,2 Mpx. amb obertura de gran angular.

A aquest potencial de captació d’imatge l’acompanya l’aplicació de presa d’imatges Nokia Pro Camera, que permet als usuaris menys donats a gestionar manualment les preferències de la seva càmera o aplicació de presa d’imatges, la captura d’instantànies definides i il·lustradores del moment, i compartir-les d’una manera adequada a través de les xarxes socials.

Nokia ho ha enfocat tant a una qualitat excelsa en la seva càmera (gairebé m’atreviria a dir que és un telèfon mòbil enganxat a una càmera compacta, o una càmera connectada), que fins i tot entre els accessoris ens trobem amb la possibilitat d’afegir-li un trípode al telèfon.

El Lumia 1020 amb l'accessori Nokia Camera Grip, que li permet muntar-lo sobre un trípode i li dóna una estètica de càmera compacta

El Lumia 1020 amb l’accessori Nokia Camera Grip, que li permet muntar-lo sobre un trípode i li dóna una estètica de càmera compacta

Però Nokia ha volgut anar un pas més enllà dels consumidors, i també ha presentat un kit de desenvolupament de programari (SDK per les sigles en anglès) per a què terceres parts incorporin funcionalitats del Lumia 1020 als seus propis desenvolupaments, buscant probablement tant incrementar el nombre d’apps disponibles que treguin partit de la ‘monstruosa’ càmera incorporada, com per atraure a un públic professional com el de molts mitjans de comunicació, que estan substituint els fotògrafs professionals per periodistes redactors armats amb smartphones.

Un dels factors amb els quals s’intenten diferenciar avui molts fabricants és, precisament, el de la fotografia, incloent en els terminals càmeres amb una òptica o un zoom que ofereixin prestacions superiors als seus usuaris, juntament amb un programari que els permeti realitzar certs retocs o composicions amb les imatges captades.

Això, com ja hem vist aquesta mateixa setmana, ha perjudicat les vendes de les càmeres fotogràfiques més senzilles, perquè les funcionalitats d’aquestes s’assemblen en gran mesura a les que proporciona un smartphone de gamma mitjana-alta. Així, els consumidors substitueixen dos aparells per un de sol.

Malgrat tot, els diferents fabricants de càmeres en conjunt estan notant una lleugera pujada en les vendes de compactes i semi-professionals, amb la qual cosa es dedueix que alguns consumidors opten per portar el smartphone amb ells diàriament però prefereixen tenir una càmera millor per a immortalitzar determinats moments.

El llançament del Lumia 1020 es durà a terme primer als Estats Units i, al llarg d’aquest trimestre, en els altres mercats en els que la finlandesa compta amb presència.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: