Nokia Lumia 925: el marc és l’antena

Compartir

El marc d’alumini al voltant d’un cos de policarbonat exerceix d’antena del terminal, del qual en la presentació s’ha insistit especialment en l’apartat fotogràfic.

El nou Nokia Lumia 925

El nou Nokia Lumia 925

Nova versió del Lumia 920 que, juntament amb el 928 (concebut per al mercat nord-americà), constitueix la família flagship del fabricant finlandès.

La principal novetat del Nokia Lumia 925 consisteix en una banda metàl·lica al voltant de tot el terminal, banda que no es troba aquí a efectes decoratius o només per tancar lateralment la carcassa del dispositiu, ja que conté l’antena. Aquesta banda és d’alumini, i és la primera vegada que el metall s’introdueix en la línia Lumia.

La part posterior del terminal és de policarbonat, disposant de tres contactes que permeten que, adossada degudament una carcassa addicional (disponibles en els colors de la gamma Lumia per tal de personalitzar el terminal), es pugui carregar el telèfon de manera inalàmbrica.

Un altre dels punts en què Nokia ha volgut insistir especialment és l’apartat fotogràfic. A una càmera de 8,7 megapíxels se li uneix la tecnologia PureView, que ja hem vist en acció amb anterioritat, i el primer exemplar de la qual fou el Nokia 808 PureView, encara funcionant sota Symbian.

Però, la “Pièce de résistance” en l’apartat de fotografia del Lumia 925 és el programari Smart Camera, que permet tractar les imatges capturades per tal d’obtenir els millors resultats. Per exemple, podem prendre una ràfega de 10 instantànies per decidir amb quina ens quedem, o bé realitzar mescles entre aquestes imatges i aplicar-los una sèrie d’efectes per eliminar elements no desitjats, o captar el moviment.

Aquest programari estarà disponible al llarg de l’estiu per a altres models de la gamma Lumia a través d’una actualització que rebrà el nom de Lumia Amber Update.

El Nokia Lumia 925 munta un processador Snapdragon de Qualcomm de doble nucli a 1,5 GHz, 1 GB. de RAM, 16 GB. d’emmagatzemament intern (més 7 GB. en el núvol amb SkyDrive), pantalla AMOLED WXGA de 4,5” (resolució 1280×768) de vidre Gorilla Glass 2 i que empra tecnologia ClearBlack.

Com a sistema operatiu, utilitza Windows Phone 8 i ofereix les habituals aplicacions de Nokia com el sistema de mapes Here amb informació sobre el tràfic gratuïta.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: