Nokia mantindrà la seva presència en el Mobile World Congress, però sense presentar nous terminals

Compartir

GSMAL’absència d’un estand de la companyia finlandesa, que enfoca la fira d’una manera diferent de com ho ha fet en edicions anteriors, ha dut a molts llocs web a afirmar erròniament que aquesta no tindrà presència en l’edició del 2010 de la fira.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – S’han llegit molts rumors aquestes darreres setmanes sobre la presència de Nokia en la propera edició 2010 del Mobile World Congress (a celebrar entre el 15 i el 18 de febrer a Barcelona) o, més ben dit, sobre la no presència del fabricant finlandès.

Per no presència entenen alguns que Nokia no tindrà estand amb telèfons mòbils, fet que serà cert segons ha apuntat un portaveu de la companyia, però el compromís d’aquesta empresa amb el congrés continua sent ferm. La presència dels nois d’Espoo, simplement, s’enfocarà d’una altra manera d’acord amb l’estratègia de la companyia, centrada en els serveis i no en els terminals com a eix de producte (encara que aquests últims constitueixen una peça més d’aquesta oferta de serveis completa).

Nokia compta des de fa temps amb serveis de cartografia, gestió de dades de tipus divers (OVI: calendaris, imatges, còpies de seguretat,…) o de missatgeria (Nokia Messaging, compatibilitat amb servidors Exchange) orientats tant a l’usuari final com al sector professional. Els terminals són un element més d’aquestes solucions completes, i Nokia enguany ha preferit mostrar les seves novetats en aquesta matèria en el Nokia World, pel què a la cita del febrer no té gaire sentit repetir una presentació ja realitzada.

Molts llocs dedicats a la informació tecnològica han publicat titulars grandiloqüents anunciant una plantada de la companyia finlandesa al congrés de telefonia mòbil; res més allunyat de la realitat, simplement un canvi en l’enfocament amb què Nokia havia assistit a edicions anteriors. Cal indicar que, per tal de comprendre aquests titulars -encara que no excusar-los-, s’ha d’entendre que en l’imaginari col·lectiu del públic al qual s’enfoquen la majoria d’aquests rotatius en línia, els terminals són la part més visible de qualsevol fabricant de telefonia mòbil, el què acostuma a interessar més a l’usuari final (i lector) en la majoria dels països -malgrat que la mentalitat està canviant cap als serveis- i, en definitiva, el què més vida dóna a aquestes publicacions. Per tant, per a molts redactors, el fet de què Nokia no tingui estand equival erròniament a que no tindrà presència a la fira.

Pel què fa als esdeveniments en els quals prendrà part, continuarà havent-hi la roda de premsa, que ja s’ha convertit en una de les més concorregudes del certamen i de les primeres que es celebren al llarg dels primers dies, en els quals es concentra el gruix de les activitats. Nokia és el principal fabricant de telèfons mòbils del món, i les seves novetats encara marquen la pauta, tot i haver cedit terreny a altres productors com Apple (que no acudeix al congrés), BlackBerry i HTC, continua essent el principal referent del sector. Directius de Nokia també prendran part en els panells d’experts que la mateixa entitat organitzadora del congrés celebra per a debatre determinats temes de la indústria al llarg dels dies que dura l’esdeveniment.

Poc podem dir de les filials de la companyia, com Nokia Siemens o Symbian, que en edicions anteriors han comptat amb presència pròpia (normalment amb estand en el mateix pavelló encara que amb actes diferenciats), tot i que és factible pensar que, si no indiquen el contrari, continuaran amb el mateix enfocament.

Per a properes edicions, la situació podria variar. Nokia pot no tenir plans de llançament immediat de nous terminals i per això no li interessa oferir aquest tipus de presència en el congrés, però de cara al 2011 sí que podria disposar de nous telèfons i pensar que el Mobile World Congress sigui el millor lloc per a realitzar una presentació.

En qualsevol cas, ha de quedar clar que Nokia sí que estarà a la cita de Barcelona amb totes les seves conseqüències, malgrat que la forma en què es presenti varii respecte a edicions anteriors.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)