Nokia no remunta encara

Compartir

La finlandesa segueix en caiguda en el mercat dels smartphones. Windows Phone 8 pot ser una oportunitat de començar a remuntar el vol.

Nokia ha publicat els resultats provisionals del tercer trimestre de 2012, que inclou els resultats per als darrers tres mesos de totes les seves divisions.

El problema més greu amb el que la companyia d’Espoo s’enfronta ara és la seva caiguda de quota de mercat en l’àmbit dels smartphones, la qual no ha pogut frenar tot i comptar amb un bon nombre de terminals equipats amb una plataforma moderna com és Windows Phone 7.

En aquest àmbit, les vendes de Nokia han caigut un 38% respecte al trimestre immediatament anterior, un 63% si comparem aquest darrer trimestre amb les xifres aconseguides un any enrere.

La supervivència de Nokia com a fabricant de smartphones depèn de que Windows Phone -la plataforma per la qual ha optat la companyia de manera exclusiva- triomfi entre els consumidors i aconsegueixi una quota de mercat mínima, al mateix temps que l’èxit de Microsoft en el camp de la telefonia també va lligat a la quota de mercat que pugui aconseguir Nokia, la seva principal aliada en el segment dels smartphones. En contra, Nokia té el factor temps.

El proper llançament de Windows Phone 8 s’espera que li permeti a Microsoft fer-se amb una quota de mercat més gran, una previsió avalada per alguns estudis de mercat que apunten a una futura implantació que, si bé no serà majoritària, si serà prou àmplia com per justificar la seva presència en aquest mercat.

Un altre aspecte preocupant de l’informe provisional és que Nokia també ha venut menys telèfons mòbils convencionals: un 1% menys respecte al trimestre anterior, i un gens encoratjador 22% menys interanual.

En aquest darrer particular, el canvi en el focus del mercat des dels mòbils cap als smartphones, combinat amb què el públic prefereix majoritàriament les plataformes iOS i Android, estan restant el que fins ara eren clients fidels de la finlandesa.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: