Nokia no utilitzarà Android en els seus telèfons

Compartir

AndroidUn rotatiu britànic havia llançat a l’aire la notícia, incloent detalls del suposat terminal, quelcom que la companyia finlandesa s’ha afanyat a desmentir.

Redacció – No era gaire difícil de preveure, però davant de les especulacions, el gegant finlandès ho ha negat oficialment: no utilitzarà Android en els seus smartphones.

D’ençà que va adquirir la totalitat de Symbian ara fa un any, Nokia disposa de la seva pròpia plataforma per als seus telèfons mòbils, a més d’haver manifestat un tímid interès en augmentar la quota de participació de Linux en els seus desenvolupaments. Davant d’aquesta situació, és lògic que les companyies que li fan la competència a la multinacional finlandesa s’hagin decantat per usar alternatives com Windows Mobile o Android, i precisament l’interès generat per aquest darrer entre els usuaris ha provocat que diversos fabricants presentin prototips basats en la plataforma promoguda per Google.

Aquest dilluns dia 6 el rotatiu britànic The Guardian publicava que Nokia pujava al carro d’Android amb un terminal dotat de pantalla tàctil (i, per tant, probablement semblant al 5800 XpressMusic) que presentaria suposadament a la conferència Nokia World del setembre. El motiu d’aquesta maniobra seria segons el rotatiu britànic (que no sembla haver esmenat el què ha dit) recuperar quota de mercat en el segment dels smartphones, telèfons amb capacitats avançades de connexió a Internet, navegació per la web i gestió del correu electrònic. És precisament en aquest segment en què es considera que Android està guanyant punts entre els consumidors.

L’emoció amb què podria haver estat rebuda aquesta notícia probablement s’haurà dissipat per la nota publicada per Reuters entre altres agències i mitjans, i en la qual s’afirma que Nokia ha desmentit oficialment i mitjançant un portaveu les afirmacions de The Guardian.

Estratègicament, el llançament d’un telèfon mòbil que empri Android podria ser contraproduent per a la imatge de Nokia i de Symbian, un sistema que tot i ser obert i de lliure adopció per qualsevol, està perdent atractiu entre el públic, eclipsat per la novetat d’Android, l’eficiència de BlackBerry en gestionar missatgeria, i la maquinària de màrqueting de Microsoft per al Windows Mobile, que ha aconseguit atraure als principals fabricants.

La marca finlandesa també hauria de posicionar aquest nou terminal dins de la seva gamma de productes, el què seria un problema si busqués no canibalitzar algun segment ja ocupat amb un dels seus telèfons basats en Symbian.

En definitiva, un Nokia amb Android equivaldria a devaluar la imatge aconseguida per la companyia finlandesa, debilitant també la imatge de Symbian i arrossegant a una caiguda en borsa que si bé no seria gaire gran, si que seria significativa.

L’orgull pel que és ara propietat de la companyia (Symbian) és un altre handicap que fa, en el meu parer, impossible un telèfon Nokia amb Android.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)