Nokia podria canviar d’estratègia de vendes per al seu primer terminal WP8

Compartir

Segons informa el rotatiu Financial Times, el fabricant finlandès està buscant un acord semblant al què ja va signar amb AT&T per al llançament del Lumia 900.

Lumia 900 d'AT&T

Lumia 900 d’AT&T

Segons el diari financer, de la informació del qual se’n fa ressò el lloc de notícies de la GSMA, Mobile World Live, Nokia estaria en converses amb un selecte grup d’unes poques operadores que podrien tenir en exclusiva a la venda el primer smartphone de la companyia d’Espoo regit per Windows Phone 8.

Nokia buscaria, d’aquesta manera, una experiència més exclusiva, mimetitzant -segons ambdós rotatius- l’estratègia que Apple va aplicar amb el primer iPhone i canviant des de la seva estratègia “clàssica” que era buscar la major disponibilitat possible amb totes les operadores.

El fabricant finlandès té poc marge d’error en l’actual situació que està vivint, complicada per unes qüestionades vendes del seu darrer model “flagship”, el Lumia 900, als Estats Units, i d’uns resultats trimestrals que, a cada nova presentació, semblen anar de mal en pitjor.

Podem especular que, al mig d’un canvi radical de plataforma de programari per als seus terminals, dissenys, estratègia de mercat i aliances, el que li fa falta és temps per reconquerir els seus antics usuaris. La plataforma Windows per a smartphones ha vist molt bones crítiques a la premsa especialitzada gràcies a la seva senzillesa que facilita el seu ús per part de persones amb pocs coneixements, fins i tot si es tracta d’un terminal de gamma alta, però els consumidors s’inclinen encara per terminals Android i l’iPhone.

La qüestió és si a Espoo en seran conscients d’això i si disposaran, com un avió en problemes, de prou alçada per maniobrar i remuntar el vol. En cas contrari, el xoc és, en ambdós casos, inevitable.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: