Nokia podria estar preparant el futur llançament d’un phablet

Compartir

El terminal comptaria amb una pantalla de més de cinc polzades i processador de quàdruple nucli gràcies a una propera actualització de Windows Phone que inclourà suport per a aquesta mena de maquinari.

Segons afirmen a My Nokia Blog, el fabricant finlandès estaria ultimant el seu primer phablet (terminal a mig camí entre un smartphone convencional i un tablet, per la mida de la pantalla i l’ús que se li dóna), que podria ser presentat el mes vinent.

El blog dedicat a l’actualitat de Nokia basa la seva informació en una font “familiar amb els plans de Nokia”, però que “ha deixat de formar part de l’equip”.

El suposat phablet de la companyia d’Espoo muntaria un processador quadcore i una pantalla de més de cinc polzades, encara que la mida exacta d’aquesta no ha estat revelada.

El suport per a aquest maquinari serà possible gràcies a l’actualització GDR3 (General Distribution 3) de Windows Phone, que Microsoft està ultimant, i que ofereix noves funcionalitats com més mides de tiles. Això, precisament, ens podria dur a una pantalla de major dimensió, ja que aquesta podria allotjar una columna més de tiles.

Un dels nostres companys de redacció ha trobat una prova més de la possible existència d’aquest phablet de Nokia en el lloc web de GFXBench: segons aquest, un dispositiu amb 4 CPU’s i una GPU Adreno 330 sota el nom RX-114 ha estat testejat per Nokia. La seva resolució de pantalla és de 1371×771.

La màxima resolució d’un terminal Nokia fins ara és de 1280×768 en pantalles de 4,5”, pel que la resolució indicada a GFXBench podria quadrar perfectament amb una pantalla d’entre 4,7 i 5,3 polzades.

Es pensa com a data de presentació aquest proper mes de setembre. Nokia podria tenir la intenció de fer-lo arribar a les botigues abans de la campanya nadalenca, però també hi hauria la possibilitat que, abans d’això, el faci ‘passejar’ per les fires sectorials més importants: el CES de Las Vegas i el Mobile World Congress de Barcelona.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: