Nokia podria estar propiciant un canvi en l’ecosistema Symbian

Compartir

SymbianThe Register afirma que l’actual director executiu de la Fundació Symbian serà l’encarregat de dissoldre aquesta institució. El control del sistema operatiu passaria, doncs, directament a les mans de Nokia atès que és l’única gran empresa que està usant aquesta plataforma.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Després de les defeccions de Sony Ericsson i Samsung, Symbian s’ha quedat només amb Nokia com a “paladí” en la defensa d’aquesta veterana plataforma. No era d’esperar menys, ja que la companyia finlandesa posseeix els actius d’aquest sistema, controlant-lo, i hi ha una poderosa alternativa per als fabricants que no vulguin dependre directa o indirectament de Nokia: Android.

Així les coses, no és estrany pensar que tard o d’hora el fabricant finlandès liquidarà els últims vestigis de la independència (real o fictícia) que un dia va tenir Symbian. Si creiem en el que publica The Register, potser això s’esdevingui abans del que pensem.

Segons el rotatiu britànic, la missió de Tim Holbrow (nou director executiu de la Fundació Symbian en substitució de Lee Williams, el qual va dimitir per motius personals) serà, de fet, desmantellar l’organització que ha entrat a presidir. The Register es basa en una font propera a la Fundació, sense especificar qui és exactament.

La manca de liquiditat que es preveu en un futur immediat per a la Fundació, un cop Samsung ha anunciat que deixarà de ser-ne membre i malgrat que Sony Ericsson (que no fabricarà més dispositius basats en aquesta plataforma) sí que es quedarà com a membre de la Fundació, és el principal motiu per a la liquidació d’aquesta segons The Register.

El mateix rotatiu es pregunta quin serà el futur de la plataforma quan la Fundació que la recolza hagi desaparegut. Primer s’ha de donar aquesta circumstància i, en segon lloc, queda Nokia. Symbian es perfila en l’estratègia d’aquesta companyia com una plataforma per als seus smartphones dirigits un públic jove i amant de la multimèdia. La senzillesa de la interfície de Symbian el converteix en un sistema ideal per ser utilitzat per part de persones sense gaires coneixements tècnics i que tampoc s’interessen per tenir-los, un mercat al qual no es dirigeix Android.

Malgrat tot, Symbian rebrà la patacada d’estar disponible només en terminals Nokia, el que de ben segur li tancarà moltes portes. En aquest context, el normal seria que l’empresa finlandesa prengués les regnes pel seu compte i acabés amb el què, de fet, ha estat una pantomima durant els darrers anys: el somni d’un Symbian agnòstic pel que fa a fabricant.

També queda l’opció que, simplement, la informació de El Reg sigui falsa o estigui equivocada.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina