Nokia podria presentar demà els seus smartphones amb Windows Phone

Compartir

NokiaUna convocatòria de la multinacional finlandesa per demà a Atenes fa disparar les travesses: les apostes estan entre la presentació dels primers terminals que muntaran Windows Phone, el successor de l’N900 amb MeeGo, o un tablet també amb aquesta darrera plataforma.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – L’enviament d’una convocatòria de premsa per a aquest dimarts dia 17 a Atenes per part de Nokia ha disparat la rumorologia sobre el que pot ser presentat. A més, no ha estat realitzada per mitjans públics, si no en “petit comitè” només per a premsa seleccionada per la companyia.

El fabricant finlandès sap que ha de presentar alguna el més ràpidament possible per tal d’insuflar nova vida a la seva cotització a borsa, molt tocada d’ençà de l’anunci de l’11 de febrer i que, malgrat haver-se estabilitzat, és la més baixa dels darrers anys. Amb l’anunci de l’acte del dia 17, la cotització de la companyia ha augmentat lleugerament el seu valor, però del que es presenti el dimarts en dependrà que obtingui un repunt més alt.

Alguna cosa nova sobre Symbian queda pràcticament descartat, perquè la nova gamma de terminals que munten aquesta plataforma no fa tant que va ser presentada en societat i encara està vigent a les botigues, i la darrera revisió del mateix sistema en si també fou presentada fa poc. Té, doncs, pocs números, malgrat que no seria descartable que es presentés una renovació encara més a fons d’aquest sistema, tot i que insisteixo en el fet que és poc probable.

Les travesses es decanten més aviat per la presentació d’algun nou terminal amb Windows Phone 7, o plans més concrets per al futur llançament. Particularment, crec més plausible això últim; la mateixa Nokia ja ha dit uns quants cops que s’espera que els primers smartphones amb la plataforma de Microsoft puguin sortir de les cadenes de muntatge com a molt aviat per a just abans de la campanya nadalenca. Tot i això, no seria descartable un prototip que mostri les futures capacitats dels nous telèfons de la companyia. Amb això, Nokia buscaria provocar una resposta positiva en els seus seguidors i en els possibles futurs clients i, de retruc, la resposta positiva dels inversors.

Una dada juga en contra de Nokia en aquest aspecte: es desconeixen plans de nous aparells de la companyia basats en Windows Phone 7 entregats a la FCC, la Comissió Federal de Comunicacions nord-americana, per a la seva aprovació amb l’objectiu d’una futura venda en el país. Aquests plans han estat reveladors altres vegades per a avançar els plans de llançaments d’altres fabricants.

El que si ja fou sol·licitat per Nokia a la FCC és l’aprovació de les especificacions per a un terminal que munti MeeGo, almenys segons informen diversos blogs. També es rumoreja molt sobre un tablet que empraria la mateixa plataforma; Microsoft no ofereix res més que Windows 7 per a aquesta mena de dispositius, sistema operatiu que no està ben adaptat per a cobrir les tasques requerides per un dispositiu lleuger amb interfície multitàctil, pel que Nokia pot recórrer al Linux que va crear conjuntament amb Intel per tal d’equipar el seu tablet. I, personalment, tinc pocs dubtes que a la companyia d’Espoo li interessa entrar en aquest sector.

Responsables de la mateixa companyia ja han confirmat amb anterioritat que Nokia llançarà un successor per al terminal N900, el nom comercial del qual podria ser N9 o N950.

Una de les queixes de Nokia sobre MeeGo (i motiu presentat per justificar que no es continués amb l’estratègia d’adopció d’aquest Linux en els seus smartphones en favor de Windows Phone) era que el sistema encara no estava prou madur per prendre’l en consideració com a opció immediata. Si a molts els va semblar una afirmació equivocada en el moment en què es va fer, pot ser que ara, amb la distància del temps, el grau de maduresa ja sigui l’òptim per a usar MeeGo en algun tipus de terminal, ja sigui aquest un smartphone o un tablet.

Sigui el que sigui, ens queda un dia per esbrinar-ho.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina