Nokia podria vendre la seva seu principal a Finlàndia

Compartir

Els rumors apunten a què formaria part d’un pla per desfer-se d’alguns actius no estratègics.

La seu central de Nokia a Espoo. Imatge gentilesa de Nokia

La seu central de Nokia a Espoo. Imatge gentilesa de Nokia

Nokia es troba absorbida en una fase de reestructuració i reorganització d’actius, i l’empresa podria estar pensat en vendre la seva seu central a Espoo, la qual està valorada entre 250 i 300 milions de dòlars, segons apunten alguns rumors.

D’ençà que la companyia finlandesa en va aliar amb Microsoft per usar Windows Phone en els seus terminals, no ha pogut remuntar el vol en el mercat, en el qual havia perdut la iniciativa en favor d’Apple i la miríada de fabricants de terminals Android. Des de llavors i fins ara, Nokia només ha perdut diners, i actualment acumula unes pèrdues de 826 milions de dòlars.

Amb una hipotètica venda de la seva seu principal a Espoo, els rumors sobre una possible absorció per part de Microsoft han tornat a aflorar.

Però, és realment factible la venda de la seu central d’una empresa tan gran com Nokia? Si estem parlant dels edificis, aquests poden vendre’s fàcilment a una altra companyia -i aquí cal preguntar-se a quina per tenir una seu així a Finlàndia- per facilitar el trasllat a una altra seu, bé més moderna, bé més econòmica.

Un canvi de ciutat però dins de la mateixa Finlàndia és poc probable, i si el que hipotèticament s’estigués considerant fos un canvi de país, el destí seria inequívoc: els Estats Units. A més de tan íntima relació amb Microsoft, la companyia també té forts inversors d’allà.

La informació aquí donada es basa només en rumors dels quals ens en fem ressò pel seu interès mediàtic.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: