Nokia presenta Belle per a un Symbian prop del ‘knockout’

Compartir

Canvi en la interfície d’usuari i nous widgets que acosten aquesta actualització al look&feel de les plataformes més reeixides del moment, iOS i Android. Podríem veure nous terminals Symbian en el MWC?

Així és el nou Symbian Belle

Així és el nou Symbian Belle

Els posseïdors d’un Nokia dels models N8, E7, E6, X7, C6-01 i C7 estan d’enhorabona, doncs gradualment –i sempre depenent de la seva operadora– podran anar actualitzant els seus terminals a la darrera versió del sistema operatiu Symbian, Belle, la qual introdueix un important “rentat de cara” a la plataforma.

Amb Belle, Nokia dóna al seu veterà sistema operatiu una aparença i funcionalitat més propera a la de les plataformes que lideren el mercat dels smartphones a hores d’ara, Android i iOS. Nou conjunt d’icones, nous widgets, més pantalles d’inici (fins a 6, totalment configurables), nou navegador web i una gestió de la connexió a Internet més senzilla.

L’actualització també podrà ser descarregada a través d’un PC mitjançant el programari Nokia Suite, i instal·lada a través d’aquest en el nostre terminal.

Terminals Symbian per al Mobile World Congress?

Enguany, Nokia tornarà a tenir estand dins de l’exposició d’ençà que es decidís, ja fa tres anys, a organitzar les seves activitats fora del recinte firal. Des de llavors, i malgrat que va continuar contribuint al congrés aportant ponents i convocant a la premsa, no poques veus han afirmat que “havia abandonat” l’esdeveniment, i que enguany “tornarà”. Però la veritat és que Nokia sempre hi ha estat, encara que fos en paral·lel, i ara sembla que esperant l’oportunitat per a provocar impacte mediàtic.

Per a l’edició d’enguany, són diversos els rumors que rodegen a la finlandesa: des d’un tablet amb Windows 8, fins a un terminal de gamma alta amb Windows Phone, però també nous terminals amb Symbian que bé podrien portar aquesta recent versió Belle.

El mateix Stephen Elop ja va dir fa temps que Nokia té un roadmap de terminals Symbian que, si bé no seran els smartphones de gamma alta (segment destinat a Windows Phone), si que continuaran buscant el seu segment de públic. A més, Symbian continuarà rebent suport tècnic i desenvolupament fins al 2016, i en la darrera Nokia World es van presentar, a més dels Lumia amb WP7, també els Asha amb Symbian.

Així doncs, no hauria de ser estrany que el fabricant finès presentés nous terminals de gamma baixa i mitjana amb la renovada versió Belle d’aquesta plataforma.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: