Nokia prova una nova interfície gràfica basada en una metàfora de les bombolles de sabó

Compartir

NokiaEs pot descarregar des del seu laboratori de proves online per a la plataforma Symbian^3, inclosa en els darrers models de la multinacional finlandesa.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – El fabricant finlandès ha publicat en el lloc web del seu laboratori de proves, un paquet de programari que modifica la interfície d’usuari del sistema operatiu Symbian^3 inclòs en els seus últims models de smartphone (C6-01, C7-00, E7-00, N8, i N8-00) per a permetre que treballi amb un nou paradigma que sembla clarament inspirat en les bombolles de sabó.

La nova proposta d’interfície presenta, a la home page, una sèrie de “bombolles” que es mouen comportant-se amb una física semblant a les que produeix el sabó. A l’interior de cadascuna d’aquestes bombolles, Nokia hi situa els widgets que avisen de l’activitat del sistema i permeten realitzar coses com enviar un missatge de correu electrònic o dur a terme una trucada.

Com una imatge val més que mil paraules, a continuació els deixem amb el vídeo il·lustratiu que Nokia ha publicat per a mostrar el seu nou invent:

Recordem als posseïdors d’un dels terminals esmentats anteriorment, que poden descarregar de manera gratuïta i utilitzar aquest programari, ja que Nokia sol·licita les idees i experiència dels seus usuaris per acabar-lo de polir.

Podríem trobar-nos davant de la interfície del futur reconstruït Symbian?

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina