Nokia torna amb força

Compartir

La finlandesa ha impressionat, especialment amb el seu model PureView 808 amb un sensor de 41 megapíxels. Ha satisfet les expectatives generades a priori.

L'ambient que es respirava a la roda de premsa de Nokia

L'ambient que es respirava a la roda de premsa de Nokia

La companyia d’Espoo s’ha presentat a aquest Mobile World Congress amb una bona ració de novetats sota el braç, i de ben segur que captarà bona part de l’atenció mediàtica durant els propers dies.

La seva principal novetat és el terminal PureView 808, amb Symbian però la càmera de fotos/vídeo posterior del qual amb l’habitual òptica Carl Zeiss, disposa d’un sensor de 41 megapíxels. Una fotografia realitzada amb aquesta autèntica “bèstia” ens permet un zoom pràcticament infinit, acostar-nos a qualsevol dels objectes que trobem a la imatge o els seus protagonistes tant com vulguem. Sense cap mena de dubte, atraurà bona part de l’interès de la premsa durant els propers dies.

La familia PureView 808

La familia PureView 808

Asha: smartphones ‘low cost’

Els nois de Stephen Elop han treballat bé en la gamma Asha, terminals simples i barats basats en Symbian amb interfície S40, dotant-los de funcionalitats avançades amb l’objectiu de captar nou públic.

Si inicialment els Asha semblaven més aviat dirigits a mercats emergents que necessiten un terminal tipus smartphone a un cost baix encara que sigui a base de mutilar o eliminar algunes capacitats i funcionalitats, ara -comptant amb un disseny molt acurat i unes funcionalitats avançades- semblen més dirigits a un públic molt ampli que inclou gent molt jove en mercats de primer ordre que busquen un smartphone a un preu realment competitiu. Perquè 95 euros per un telèfon amb el qual podem jugar i reproduir vídeo és, a hores d’ara, un preu més que competitiu, un regal.

La nova línia Asha és capaç d’executar les darreres creacions d’EA Games, descarregables des de la botiga d’aplicacions, i oferir compatibilitat del correu amb servidors exchange de Microsoft (un apropament gens estrany als usuaris corporatius). En total han estat tres els models presentats d’aquesta línia: els 202 i 203, i el 302.

Nokia Asha 302

Nokia Asha 302

La presentació d’aquests nous Asha es produeix enmig d’unes xifres d’augment de l’ús de terminals S40 a tot el món, esperonats especialment pels mercats emergents.

Els Lumia surten a conquerir el món

A més de començar a vendre el Lumia 900 (presentat en el CES de Las Vegas) en altres mercats com el canadenc, Nokia ha anunciat l’entrada de la gamma Lumia en el mercat xinès, estratègic a hores d’ara.

També hem pogut veure un nou membre de la família, el Lumia 610, un terminal assequible per lluitar de tu a tu amb els smartphones Android d’HTC o Samsung que surten a un preu econòmic.

Nokia Lumia 610

Nokia Lumia 610

Noves aplicacions i serveis, com Nokia Drive amb capacitats offline i indicació de límits de velocitat, audiollibres, i Skype per a Windows Phone, quelcom lògic després de l’adquisició de la companyia de VoIP per part de Microsoft. També tenim com a novetat Nokia Transport, un servei que ens informarà sobre els transports públics (línies d’autobús, metro, tren,…) a les grans ciutats.

Stephen Elop també ha esmentat que la companyia de dirigeix està treballant en múltiples solucions com, per exemple, navegació indoor.

Sens dubte, feia ja algunes cites (d’ençà de la presentació dels primers Windows Phone, que van coincidir en el temps també amb els primers Asha) que el fabricant finlandès no satisfeia el seu públic, cosa que sens dubte ha fet en aquest Mobile. Ara, a veure que tal funciona comercialment.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: