Nou cop a Apple: important consultora avala la fallada per maquinari de l’iPhone 4

Compartir

AppleEls analistes de PA Consulting Group, consultora establerta a nivell internacional, indiquen que el rendiment del sistema de comunicacions de l’iPhone 4 es troba a la banda baixa del dels seus rivals directes, i confirmen el deteriorament en la cobertura quan al terminal se li dóna “l’abraçada de la mort”, tocant amb la mà la part que allotja l’antena.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Tot i que la companyia de Cupertino es manté ferma en la seva tesi que el problema patit per l’iPhone 4 no és més que una errada de programari, la veritat és que començarà el programa anunciat pel mateix Jobs de regal de fundes a tots els posseïdors d’aquest aparell (si és un problema de programari, llavors perquè aquesta solució de maquinari?) i continuen arribant veus de fonts independents que avalen un problema en el maquinari. La darrera en arribar ha estat PA Consulting Group, una consultora establerta a nivell internacional que treballa tant per al sector privat com per al públic.

Els analistes d’aquesta empresa han provat el nou iPhone 4 comparant-lo amb altres smartphones de la competència (Blackberry 9700 i HTC HD2), i la conclusió és que, si bé els registres de la cobertura del terminal d’Apple es troben dins del mateix rang que els dels seus rivals, ho estan per la part baixa d’aquests, fet que implicaria una qualitat lleugerament inferior per al smartphone de la poma mossegada.

D’altra banda, quan s’agafa l’iPhone 4 per la seva part inferior, en la qual està continguda l’antena i que tantes polèmiques ha generat aquestes darreres setmanes, els analistes de PA Consulting han trobat una davallada evident en el rendiment, fet que confirmaria la tesi que la fallada es troba realment en el maquinari i no en el programari.

Les mateixes proves es van realitzar sense la banda de plàstic regalada per Apple (bumper case) i amb ella posada, i els resultats canvien ostensiblement, essent molt millors amb aquesta protecció encara que s’agafi l’iPhone tocant-lo per la part que allotja l’antena. Conclusió: per als especialistes de PA Consulting és, sense cap mena de dubte, un problema de maquinari.

Tots els smartphones són iguals, però l’iPhone 4 més que la resta

Tal i com Steve Jobs va afirmar en la seva aparició en directe per aclarir els problemes de l’iPhone (i tal i com va avançar fa alguns dies el nostre mateix equip d’investigació), els investigadors de PA Consulting han trobat mostres d’atenuació de la senyal en els terminals estudiats quan se’ls agafa de determinada manera, tocant directament la part que allotja l’antena.

Llavors, què diferencia l’iPhone 4 dels altres? Pel que sembla, i simplement, que en el smartphone d’Apple l’efecte és més ostensible, el que ens porta a conjecturar errades de disseny i/o fabricació. Una altra qüestió és com van arribar a passar aquestes les proves i si Apple ho sabia i va llançar el nou terminal igualment, o bé els va agafar desprevinguts.

El nou iPhone 4

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina