Nou Solaris 11.1 passa força desapercebut

Compartir

Pocs mitjans de comunicació s’han fet ressò de la publicació de la nova versió del Unix d’Oracle.

Rètol indicatiu del pavellò Solaris a l'Oracle OpenWorld, on es va presentar la nova versió

Rètol indicatiu del pavellò Solaris a l’Oracle OpenWorld, on es va presentar la nova versió

Oracle ha anunciat la disponibilitat d’Oracle 11.1, nova versió del seu Unix propietari que aporta 300 millores en rendiment i funcionalitats, segons la companyia.

El suport per a les populars bases de dades de l’empresa (el core business d’Oracle) millora, així com es fa més fàcil la creació de serveis cloud (en el núvol), un aspecte concret per al qual Solaris està optimitzat donada la seva orientació als centres de dades.

Però el que potser es pugui considerar l’aspecte més destacat del nou Solaris és, curiosament, una cosa totalment aliena al sistema: que ha passat gairebé desapercebut per als mitjans de comunicació especialitzats. Pocs s’han fet ressò de la seva disponibilitat, i menys encara han estat els blocaires que han comentat aquest nou producte.

Va haver-hi un temps, quan encara existia Sun Microsystems, i especialment quan la comunitat prenia part activa en el desenvolupament del sistema, en què Solaris era notícia de primera plana amb una certa assiduïtat.

Probablement, a tal fenomen contribuís en gran mesura que Sun intentés posicionar-lo com una alternativa a GNU/Linux en el camp de l’escriptori d’usuari final i professional, una aposta que finalment no va quallar. L’adquisició de Sun per Oracle i que aquesta darrera acabés per tornar a tancar el desenvolupament de Solaris, va liquidar qualsevol petita possibilitat que quedava.

De la mà d’Oracle, Solaris ha quedat en un nínxol molt concret, tancat i petit del mercat, cosa que fa lògic que els mitjans de comunicació sobre noves tecnologies en general no es facin gaire ressò de les notícies que va generant la plataforma, tret d’aquells que toquen concretament els nínxols en els quals Solaris està posicionat.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: