Nous guardons premien els “fiascos” en el camp TIC

Compartir

La primera edició dels Fiasco Awards premien l’esperit crític i l’actitud positiva cap als fiascos tecnològics, reconeixent les idees, productes o serveis del sector de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC) que han acabat convertint-se en un fiasco. L’objectiu és potenciar una actitud positiva cap als fiascos, entesos com una etapa d’aprenentatge indispensable del camí cap a l’èxit. Aquesta iniciativa és d’àmbit mundial, i està impulsada per professionals del sector TIC malgrat que els guanyadors dels premis seran decidits pels internautes.


Nota de premsa/Redacció imatica.org – Els èxits i els fracassos formen part del mateix procés del progrés, són la cara i la creu de la mateixa moneda. Els primers es celebren i, dels segons, superat l’ensurt inicial, se n’aprèn. Apadrinada en la seva primera edició per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació, els Fiasco Awards són una iniciativa trencadora i estimulant per donar a conèixer els projectes, idees, productes o serveis de qualsevol àmbit del sector de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC), que han acabat convertint-se en un fiasco.

D’aquesta manera, els Fiasco Awards volen potenciar l’esperit crític i fomentar l’actitud positiva cap als fiascos, entesos com una etapa d’aprenentatge sovint indispensable del camí cap a l’èxit. Com indiquen els organitzadors "la història ens explica que Thomas Edison va fer més de 1.000 intents abans d’inventar la primera bombeta, va aprendre en més de 1.000 intents com no s’havia de fer una bombeta". I és que l’avanç tecnològic no és un camí recte i, sovint, en comptes d’aconseguir un producte d’èxit, una empresa rendible, un nou servei útil o un desenvolupament interessant, s’acaba tenint entre mans un autèntic fiasco.

Qui els organitza?

Els Fiasco Awards estan organitzats per un equip de persones vinculades al sector TIC, el FAT (Fiasco Awards Team). Per als aspectes logístics es compta amb el suport d’una organització, que en l’edició 2009 dels premis és l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació.

Enviament de candidatures

Les bases de la convocatòria i el formulari d’enviament de candidatures als Fiasco Awards es troben a la pàgina web www.fiascoawards.com. El període d’enviament de candidatures s’estén del 10 de novembre de 2008 al 20 de gener de 2009. Les votacions per escollir els guanyadors restaran obertes a tots els internautes, que hauran de valorar: la credibilitat del fiasco, l’impacte a la societat, la facilitat per extreure alguna conclusió útil, experiència o aprenentatge, l’originalitat del fiasco, la simplicitat i la vigència i l’actualitat del fiasco. Els guanyadors es donaran a conèixer el 26 de febrer de 2009 al teatre del Casino de l’Aliança del Poblenou de Barcelona (més informació www.fiascoawards.com).

Guillem Alsina